elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt reivindica la regeneració de les seues platges

Sagunt reivindica la regeneració de les seues platges
  • L'Ajuntament es va sumar dissabte a l'acció de protesta convocada per les associacions de veïns en una jornada en la qual múltiples municipis costaners de la Comunitat Valenciana van protestar per la falta d'actuacions per part del Ministeri davant la reg

MÉS FOTOS
Sagunt reivindica la regeneració de les seues platges - (foto 2)
Sagunt reivindica la regeneració de les seues platges - (foto 3)

Els veïns i les veïnes de les platges d'Almardà, Corinto i Malva-rosa van eixir dissabte a la vesprada en protesta per la falta d'actuacions en stes tres platges saguntines davant la regressió del litoral durant els últims anys. L'acció reivindicativa se sumava a la convocatòria de concentracions en nombrosos pobles i ciutats de tota la costa de la Comunitat Valenciana que pateixen la mateixa o similar problemàtica i que exigeixen al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic que actue ja per a frenar l'erosió de la mar en els municipis afectats.

L'Ajuntament de Sagunt, amb l'alcalde, Darío Moreno, al capdavant, acompanyat pel tinent d'alcalde d'Almardà, Pepe Gil, i més edils de la Corporació Municipal es van sumar a la crida de l'Associació de Veïns i Veïnes d'Almardà, Corinto i Malva-rosa en defensa de les platges del municipi, que va tindre lloc en la zona limítrofa d'Almardà amb Canet d'en Berenguer, i que tenia com a objectiu alertar sobre els processos erosius i exigir mesures urgents de retenció d'arena. L'acte també va comptar amb la presència de l'alcalde de Canet d'en Berenguer, Pere Joan Antoni Chordá.

«Exigim actuacions urgents per a protegir el nostre litoral. Després de l'actuació d'Almenara es fa encara més palesa la necessitat d'intervenció a les platges d'Almardà, Corinto i Malva-rosa, i per això no cessarem en la nostra reivindicació», ha manifestat el primer edil de Sagunt.

«En esdeveniments com el del passat dissabte i també, per descomptat, per la via oficial, continuarem pressionant per allò que entenem que és just i que a més redunda en el nostre medi ambient. Són diverses perspectives però van totes a una, i és la protecció del nostre litoral», ha agregat Darío Moreno, que ha valorat la concentració com «un acte simbòlic però molt potent» en el qual Sagunt, Canet d'en Berenguer i el teixit associatiu i social de les ciutats costaneres afectades «van dir una vegada més 'no a l'erosió'».

Pujar