28 de novembre de 2020 28/11/20

Sagunt reforça el servici de Policia Local pels forts vents

Sagunt reforça el servici de Policia Local pels forts vents - (foto 1)
  • Actualment hi ha nou patrulles en servici pels carrers i s'estan atenent les indecències que s'han traslladat a l'Ajuntament que, de moment, en són 60

L'Equip de Govern de l'Ajuntament de Sagunt ha decidit reforçar el servici de Policia Local a conseqüència de les fortes ratxes de vent que s'estan produint durant la jornada de hui i que han arribat als 129 km/h. Actualment, nou patrulles de policia estan prestant servici pels carrers del municipi, que se sumen als servicis dels bombers i de Protecció Civil. Quant a les peticions per incidències, des de les 6 del matí fins a les 11 hores són 60 els servicis que s'han produït i traslladat a l'Ajuntament.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, explica que la situació és d'alerta taronja i demana a la ciutadania que extreme les precaucions, especialment respecte a qualsevol objecte que puga caure d'un edifici podent generar qualsevol tipus de problema. Així mateix, Moreno sol·licita a tots els veïns i veïnes que revisen els seus balcons i/o terrasses per a retirar qualsevol element que poguera volar i caure a la via pública provocant un possible accident i que eviten aquelles zones que puguen ser problemàtiques.

A més, l'alcalde assegura que «per part nostra hem programat ja un reforç de Policia Local per esta alerta per vents i, per descomptat, si la ciutadania veu que hi ha qualsevol problema com, per exemple, despreniment de façanes, qualsevol objecte que haja eixit volant, etc, han de donar part immediatament perquè puguem prendre les mesures corresponents».

En este sentit, la regidora de Policia Local, Natalia Antonino, assegura que «s'han reforçat amb un increment important les patrulles i, tant bombers, Protecció Civil com a Policia Local, estan atenent tots els servicis que han entrat de manera prioritària en funció de la importància de la incidència, per tant, volem cridar a la calma. De moment no cal lamentar ferits, sinó solament danys materials».

Entre les incidències més rellevants que s'han produït destaca la caiguda de les estructures de les naus de la zona del port marítim, de la coberta del Poliesportiu Municipal (internuclis), a més d'alguns centres escolars, com el CEIP Baladre, San Pedro i Mediterráneo, en els quals han caigut algunes cornises que han impedit impartir classes. Així mateix, hi ha molts contenidors que s'han desplaçat en vies públiques, antenes i tendals caiguts en diversos immobles i arbres arrancats.

Quant a les previsions meteorològiques, que es poden consultar a través d'Inforatge, està previst que al migdia el vent baixe la seua intensitat, però continuarà sent forta. Per a demà i el dimecres, 4 de març, continuarà el vent de ponent, però amb ratxes menys fortes, en general oscil·laran entre els 60-80 km/h. El dijous, 5 de març, està previst que arribe un front nuvolós ‘poc actiu’ que, a últimes hores del dia, podrà donar alguna arruixada feble en el litoral i una mica més fort per l'interior. De nou el divendres tornarà el fort aire, mentre que per al cap de setmana està previst que es calme i el temps siga estable, tranquil i sense precipitacions.

Pujar