elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt recordarà la Setmana Santa amb música de cornetes i tambors

Sagunt recordarà la Setmana Santa amb música de cornetes i tambors
  • Les festes saguntines de la Passió compten amb més de 600 anys d'història

MÉS FOTOS
Sagunt recordarà la Setmana Santa amb música de cornetes i tambors - (foto 2)

La Setmana Santa Saguntina continuarà sent present de manera simbòlica a la ciutat malgrat tot. Les històriques festes saguntines de la Passió, que figuren entre les expressions de devoció amb més tradició de la Comunitat Valenciana i d'Espanya, i que posseeixen una gran rellevància cultural i festiva per les seues més de 600 anys d'història, no es podran celebrar, una altra vegada, a causa de la pandèmia mundial provocada per la COVID-19. No obstant això, la festivitat continuarà tenint un xicotet espai al·legòric adaptat a la situació.

Amb esta intenció, la Regidoria de Festes i Cultura Popular de l'Ajuntament de Sagunt, a petició de la Confraria de la Puríssima Sang del nostre Senyor Jesucrist del municipi, ha posat en marxa una iniciativa mitjançant la qual uns altaveus que se situaran en la plaça de l'Ermita de la Sang i en la Plaça Major recordaran els moments més destacats de les festes a través de l'emissió de música de bandes de cornetes i tambors així com de sons, diàlegs i intervencions dels actes més significatius de la Passió saguntina coincidint amb els moments en els quals s'haurien d'haver celebrat.

Així, la delegada de Festes i Cultura Popular, Asun Moll, ha explicat que la idea servirà per a acostar la manera de viure la Setmana Santa del poble saguntí al turisme autonòmic, que és el que es preveu que visitarà la ciutat durant eixos dies, atés que és l'opció que estarà oberta dins dels límits de la Comunitat Valenciana. La primera de les accions de commemoració tindrà lloc el Divendres de Dolores (que enguany se celebra el dia 26 de març) amb el record de l'acte d'imposició de medalles a nous confrares i les emissions, que es realitzaran coincidint amb l'hora d'inici tradicional de cada acte, tindran una duració d'uns 20 minutos.

«Serem presents amb eixa veu i eixa sonoritat en el barri antic de la nostra ciutat», ha manifestat la regidora, que ha demanat també a la ciutadania prudència i que es respecten les mesures sanitàries enfront de la COVID-19 i s'extremen les precaucions. En este sentit ha recordat que «no hi ha cap cridada a la festa» sinó que només es tracta de «rememorar i recordar la Setmana Santa Saguntina, que per segon any consecutiu no se celebrarà per responsabilitat, mentre es passeja pel centre històric».

A més d'això, la Confraria de la Puríssima Sang del nostre Senyor Jesucrist de Sagunt ha anunciat que des del Divendres de Dolores adornarà amb els seus estendards tots els llocs públics que tradicionalment han sigut el centre de les celebracions i ha convidat als confrares i al poble de Sagunt al fet que engalane igualment els seus balcons. També exposarà el Dijous Sant el monument amb la Vera Cruz a la porta de l'Ermita de la Sang, acció que compta amb la col·laboració de la Policia Local en les tasques de vigilància, a qui des de la Confraria s'agraix el seu treball.

Així mateix, la regidora ha avançat, per part seua, que s'està treballant en la possibilitat de recordar també el Via crucis que tradicionalment se celebra el Divendres Sant il·luminant el Calvari.

Pujar