30 d’octubre de 2020 30/10/20

Cs Sagunt proposa donar 30 euros a cada veí per a reactivar l'economia local

Cs Sagunt proposa donar 30 euros a cada veí per a reactivar l'economia local - (foto 1)
  • Castillo: “L'import es donaria en una targeta moneder i es gastaria en qualsevol establiment o professional del municipi”

Cs proposa donar 30 euros a cada veí “per a reactivar l'economia local”, així ho ha sol·licitat el regidor i portaveu de Ciutadans (Cs) en la Comissió d'Economia de l'Ajuntament de Sagunt, Raúl Castillo, qui ha detallat que “es faria mitjançant una targeta moneder que es puga gastar en qualsevol establiment o activitat professional de la nostra ciutat”.

Segons Castillo, “la proposta té un doble objectiu: alleujar la greu situació econòmica de les famílies i injectar dos milions d'euros al nostre teixit comercial i professional”. “Gràcies a la targeta moneder els negocis ingressaran de manera immediata i no hauran d'esperar que l'Ajuntament aprove la transacció i ingresse l'import”, ha subratllat.

A més, ha destacat l'edil de Cs, “la mesura compta amb un estudi econòmic perquè els números quadren”. “La nostra valoració estima que es podrien destinar almenys 2.000.000 d'euros a aquesta iniciativa”, ha concretat el regidor, al mateix temps que ha assegurat que “part tindria origen en els 623.000 euros concedits per la Diputació de València i la resta de la cancel·lació de nombrosos esdeveniments, que supera els 4 milions d'euros”.

“Es tracta de plantejar certes modificacions pressupostàries per a donar de baixa les despeses que no s'assumiran i destinar-los a aquesta iniciativa extraordinària i urgent”, ha argumentat després d'afirmar que “no tinc cap dubte que si li preguntàrem als fallers, festers, veïns dels barris del municipi, etc., que no podran celebrar els seus esdeveniments per culpa del *coronavirus, estarien encantats que aqueixos imports es retornaren als veïns i veïnes de la nostra ciutat”.

D'altra banda, Castillo ha reconegut que “com sempre que es pren una mesura amb caràcter extraordinari i urgent, les complicacions tècniques sorgiran”. No obstant això, ha assegurat tindre “esperança que la voluntat d'ajudar en la mesura del possible a la ciutadania siga motivació necessària perquè els partits polítics, sense distingir sigles o ideologies, ens posem a la feina i aconseguim impulsar iniciatives d'aquest tipus en el menor temps possible.”

“Apel·le a la responsabilitat que els càrrecs institucionals tenim enfront del poble”, ha declarat per a advertir que “ens estem jugant la subsistència de molts comerços, professionals autònoms i empreses, però també ens estem jugant el benestar social i econòmic dels nostres veïns i veïnes”.

Pujar