elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt presenta el projecte de Ciutat Educadora en l’acte d’inici del curs escolar 2019-2020

Sagunt presenta el projecte de Ciutat Educadora en l’acte d’inici del curs escolar 2019-2020

    L’Ajuntament de Sagunt ha presentat el projecte de Ciutat Educadora en l’acte d’inici del curs escolar 2019-2020, una iniciativa que conjumina diferents aspectes de l’educació que des de les administracions local i autonòmica s’organitzen. L’acte ha servit per tal de presentar, entre d’altres, la Guia Educadora Sagunt, un document que arreplega tots els recursos i totes les activitats en matèria educativa que organitzen les diferents entitats i departaments de l’administració municipal, com ara les regidories de Cultura, de Turisme o la pròpia d’Educació, així com altres d’autonòmiques, com ara el Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius de Sagunt (CEFIRE), la Domus Baebia o el Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV).

    L’objectiu d’este guia és que la ciutadania de Sagunt estiga assabentada de totes les activitats que es realitzen des de l’Ajuntament, i puga posar-se en contacte amb les organitzacions per a informar-se de programes concrets de l’àmbit educatiu.

    També s’ha avançat que se celebraran dos jornades per tal de desenvolupar el model de Sagunt Ciutat Educadora. La primera, al febrer, tractarà de desenvolupar el model identitari de Sagunt com a Ciutat Educadora i la segona, en finalitzar el curs, tractarà sobre pedagogia.

    A més, en esta jornada s’han presentat diferents projectes dins del marc de Ciutat Educadora com ara Sagunt Innova, per part de la regidora de l’Ajuntament de Sagunt i mestra d’educació infantil en el CEIP Villar Palasí, Maria Josep Soriano. Este grup de treball en què participen diferents mestres del municipi i gent implicada en l’educació pretén crear projectes educatius per a tot el municipi, de patrimoni, de coeducació, de sostenibilitat, entre d’altres, i fer de lligam entre els diferents centres i les administracions.

    Un altre projecte que s’ha presentat és L’Escola Canta, una iniciativa artística que va nàixer a Castelló i que ha assumit l’assessoria d’Educació Plurilingüe de la Conselleria d’Educació. Esta campanya, presentada per l’assessora d’Educació Plurilingüe, Aurora Monfort, pretén donar suport i dinamitzar els plans de normalització lingüística de centre a través d’activitats de foment cultural per a potenciar-hi l’ús social del valencià com a eina de convivència i per a difondre la cultura i el patrimoni valencià.

    Han estat presents en l’acte representants de les entitats participants, de l’àmbit educatiu, així com membres de la Corporació Municipal.

    El regidor d’Educació, José Manuel Tarazona, ha declarat que l’educació “és un motor fonamental i necessari per a la transformació social i que sense dubte contribuix a millorar la vida de les persones de la nostra ciutat i per això volem donar un impuls molt important durant aquesta legislatura al projecte de Sagunt com a Ciutat Educadora”. El delegat ha posat com a exemple la Setmana Europea de la Mobilitat que es va celebrar a Sagunt la passada setmana o el fet de ser Capital Cultural Valenciana, “projectes i accions culturals, artístiques, socials o educatives que involucren a moltíssima gent, que creen espais de participació i que contribuixen a la incorporació de veus diverses per a continuar creant una ciutat veritablement educadora”. Tarazona ha afegit que “una ciutat educadora com Sagunt, a la qual hem de donar identitat pròpia, ajuda a relacionar-se, a ser més crítics, més participatius i a realitzar-se com a persones”.

    A més, el delegat ha avançat que al febrer “farem possible unes jornades sobre Sagunt Ciutat Educadora per tal de desenvolupar el nostre model identitari de Ciutat Educadora amb ponències, experiències educatives i d’altres activitats complementàries basades en quatre pilars de l’aprenentatge com són Aprendre a aprendre, Aprendre a fer, Aprendre a ser i Aprendre a conviure”, on es treballarà l’educació en la diversitat, la tolerància, la igualtat, la participació ciutadana o els valors per fomentar la cohesió social. També, al mes de maig tindrà lloc la Setmana Pedagògica amb la participació dels centres i d’altres col·lectius educatius per mostrar, donar a conéixer, valorar i avaluar el treball realitzat durant el curs.

    L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha destacat la importància que l’Ajuntament de Sagunt “siga un agent d’innovació i de suport per a aquest tipus d’iniciatives”. Moreno ha agraït a totes les entitats implicades en el projecte de Sagunt Ciutat Educadora perquè entre tots “estem generant un entorn que fa que tots innovem en educació i continuem avançant per millorar l’educació dels nostres xiquets i xiquetes perquè al cap i a la fi invertir en educació és invertir en el nostre futur”.

    Totes estes iniciatives de l’àmbit educatiu que se celebraran al llarg de l’any pretenen reforçar Sagunt com a Ciutat Educadora i la seua pertinença a la xarxa de ciutats educadores.

    Pujar