elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt presenta en FITUR com a productes turístics la Ruta Urban Art i el Centre d'Interpretació de la Via Verda Port de Sagunt- Ulls Negres

Sagunt presenta en FITUR com a productes turístics la Ruta Urban Art i el Centre d'Interpretació de la Via Verda Port de Sagunt- Ulls Negres
  • L'alcalde junt a la delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt ha rebut la visita del ministre de Transports i ha tingut una reunió institucional amb la Diputació de València

MÉS FOTOS
Sagunt presenta en FITUR com a productes turístics la Ruta Urban Art i el Centre d'Interpretació de la Via Verda Port de Sagunt- Ulls Negres - (foto 2)
Sagunt presenta en FITUR com a productes turístics la Ruta Urban Art i el Centre d'Interpretació de la Via Verda Port de Sagunt- Ulls Negres - (foto 3)
Sagunt presenta en FITUR com a productes turístics la Ruta Urban Art i el Centre d'Interpretació de la Via Verda Port de Sagunt- Ulls Negres - (foto 4)

La delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt junt a l'Alcaldia ha continuat la seua participació en FITUR amb la recepció al ministre de Transports en l'estand de València Turisme i la reunió institucional amb la Diputació de València. D'altra banda, a la vesprada ha tingut lloc la presentació de la Ruta Urban Art com a museu a l'aire lliure i el Centre d'Interpretació de la Via Verda Port de Sagunt-Ulls Negres.

En primer lloc, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha rebut al ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luís Ábalos, en l'estand de València Turisme, junt al Secretari Autonòmic, Francesc Colomer; el president de la Diputació de València, Toni Gaspar i el diputat de Turisme, Jordi Mayor. En este sentit, Moreno ha destacat que la conversa amb Ábalos «ha sigut fructífera, ja que des de la cartera de Mobilitat es juga un paper essencial per a la reactivació econòmica, i particularment del turisme». També han conversat sobre la importància que tenen les vies verdes, «on el seu ministeri pot jugar un paper essencial, i eixa voluntat de treballar cap a un turisme sostenible».

Així mateix, en esta visita Francesc Colomer ha felicitat a Sagunt per haver-se convertit en una ciutat multiproducte amb capacitat per a reinventar espais. També el Secretari Autonòmic ha assenyalat la importància de la ciutat dins del producte estratègic de la Comunitat entorn dels Objectius i Metes del Desenvolupament Sostenible (ODS), concretat en la seua evolució cap a la governança i la capacitat per a generar un projecte turístic d'acord amb estos objectius.

A més, Darío Moreno ha assistit a una reunió institucional amb el president de la Diputació, Toni Gaspar, i el diputat provincial de Turisme, Jordi Mayor, per tractar del Pla de Dinamització comarcal, finançat per la Diputació i per Turisme Comunitat Valenciana, i la necessitat d'englobar a les empreses i implicar-les en el desenvolupament de la comarca. Un altre dels assumptes tractats ha sigut la creació d'un catàleg de producte amb l'objectiu de la posada en valor i desenvolupament dels productes empresarials de la comarca. Moreno ha indicat que hi ha hagut un gran compromís per part de la diputació «per continuar fent costat a Sagunt i al Camp de Morvedre, ja que és important tindre una visió territorial que permeta que eixa riquesa que aporta el turisme tinga un efecte conjunt».

D'altra banda, a la vesprada ha tingut lloc la presentació de l'estratègia turística, que ha estat centrada en els dos productes turístics complementaris per a Sagunt com a escenari cultural, la Ruta de *Urban *Art com a museu a l'aire lliure i el Centre d'Interpretació de la Via Verda Port de *sagunto- Ulls Negres, on ha assistit a l'acte de presentació Jesús Benítez, director d'assessoria tècnica i Vies Verdes de la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols.

Tal com ha explicat Moreno, totes dues propostes «són una mostra de com l'Ajuntament de Sagunt treballa per captar tendències a nivell europeu i internacional, adaptar-les a la nostra ciutat i amb això incrementar el nostre atractiu. Parlem d'un turisme sostenible, relacionat amb l'art contemporani i de les vies verdes que tenen un gran potencial a nivell europeu».

Natalia Antonio, delegada de Turisme de Sagunt, ha destacat que «hui ha sigut el dia gran del municipi, amb les presentacions dels nostres productes turístics destacats, i on l'alcalde ha pogut treballar al costat de les administracions superiors la millor manera de posicionar-los perquè la nostra ciutat continue estant en les prioritats turístiques i treballant línies innovadores i diferenciadores».

En este sentit, s'ha presentat la Ruta Urban Art, la qual es pot visitar en qualsevol moment de l'any, encara que és durant el mes de maig quan es realitzen visites especials, tallers, degustacions, descomptes… La Ruta té com a base el Festival Més que Murs, organitzat pel departament de Joventut i Infància, un certamen en què artistes locals, nacionals i internacionals deixen la seua petjada en les parets i façanes de Sagunt i Port de Sagunt. Esta ruta, oberta 24 hores els 365 dies de l'any, mostra l'art realista, l'abstracció, la il·lustració i el grafiti tradicional que embellix els carrers del municipi.

Una altra de les novetats d'enguany és el Centre d'Interpretació de la Via Verda Port de Sagunt-Ulls Negres, un espai únic per a conéixer l'origen de Port de Sagunt a través de la Via Verda i la comarca del Camp de Morvedre com a element vertebrador. Situat en l'oficina de turisme del Port de Sagunt, compta amb dues sales, una expositiva que narra la història del ferrocarril de la Companyia Minera de Sierra Menera (CMSM) des de la seua creació al desenvolupament de la Companyia Siderúrgica del Mediterrani (CSM) i el naixement de Port de Sagunt, i un audiovisual amb un recorregut sensorial per la Via Verda Port de Sagunt-Ulls Negres així com diversos vídeos.

D'altra banda, la visita del ministre ha tingut lloc en el marc a l'assistència d'este matí a la presentació de la nova Guia de Vies Verdes per part de la Fundació de Ferrocarrils d'Espanya, en la qual està inclosa la Via Verda Port de Sagunt-Ulls Negres.

Pujar