17 de gener de 2021 17/1/21

Sagunt portarà a Ple el canvi de planejament per al macrosector VII

Sagunt portarà a Ple el canvi de planejament per al macrosector VII - (foto 1)
  • L'Ajuntament de Sagunt pretén destinar este espai a l'ús de servicis públics, amb zones verdes i zones comercials

La regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de Sagunt portarà demà a Ple el canvi de planejament per al macrosector VII, un espai que pretén destinar-se a prestar servicis a la ciutadania amb zones verdes i comercials. Es tracta d'una qüestió que ja ha sigut dictaminada favorablement en la Comissió Informativa i que, després de diversos anys, es pretén aprovar demà definitivament.

El macrosector VII és una gran àrea dotacional que està prevista en el Pla General des de l'any 1992, que compta amb uns 16.000 metres quadrats i que se situa entre l'àrea industrial del polígon SEPES i tota la nova zona comercial, des de la part sud de l'avinguda Fausto Caruana. «El canvi de planejament que volem aprovar definitivament per al macrosector VII és un tema de gran transcendència, ja que suposa un ampli espai rectangular que se situaria entre els nuclis del Port de Sagunt i Sagunt», explica el regidor d'Urbanisme, Quico Fernández.

El regidor assegura que esta iniciativa s'està estudiant des de fa anys, ja que, tal com ha declarat, «ja fa molts anys, quan vaig ser regidor d'Urbanisme per primera vegada, vam fer una planificació i disseny que es basava en una franja situada en la zona sud, com a zona verda per a separar la industrial de la residencial, amb uns 270 000 metres quadrats, i una àrea nord, destinada a l'ús de serveis públics i on situarem, per exemple, la Ciutat de la Justícia, però també altres instal·lacions de caràcter municipal que complixen la funció de prestar serveiss a la ciutadania». Per això, es tracta d'una zona que estarà ben comunicada, dotada d'aparcament i que serà accessible per a tota la ciutadania.

A més, Fernández ha assegurat que esta era una zona problemàtica en estar supeditada a l'obtenció de la titularitat del sòl, perquè inicialment era propietat privada. «Per tant, el Pla preveia que s'obtenia esta titularitat per àrees de repartiment en els sis sectors urbanitzables, però esta possibilitat ja s'ha esgotat perquè tots eixos sectors ja tenen tota la seua reparcel·lació, com el Nord del Palància, Fusió, el macrosector d'Almardà, etc, i, per tant, quedava per adquirir la titularitat de més de 300 000 metres quadrats», aclarix Fernández.

En eixe sentit, segons destaca el regidor d'Urbanisme, des de l'Ajuntament de Sagunt s'ha volgut aprofitar la creació de l'espai per a les noves instal·lacions de la SAG, que comptaran amb més de 26 000 metres quadrats en el polígon SEPES, així com la necessitat de compensar amb la creació d'una zona verda en este macrosector i, per a aconseguir, amb esta modificació, desclassificar els 300 000 metres quadrats de l'àrea dotacional convertint-los en terciaris, és a dir, en una zona amb diferents usos comercials i de tota índole no industrial ni residencial per a l'ús dels ciutadans.

«Amb esta mesura creiem que solucionem una qüestió que quedava pendent del Pla General i que necessitava ja una mesura urgent i, al mateix temps, estem creant un espai tan gran com és el macrosector VII que està perfectament definit i en el qual tots els propietaris tenen clar quines són les seues obligacions i els seus drets», expressa Quico Fernández, qui a més afig que un altre dels motius que ha donat lloc a este canvi ha sigut la creació de les noves instal·lacions més grans i modernes per a la SAG, que deixaran lliure l'antic escorxador per a altres usos i servicis que es necessiten.

Amb tot això, el regidor conclou assegurant que es tracta d'un assumpte  molt important que aconseguix rematar així un Pla General que es va plantejar de manera molt ambiciosa i que considera que «està perfectament definit per al futur de la nostra ciutat, el qual està més ple de bones notícies que d'incògnites. Jo crec que eixirem de la crisi, però ho farem de manera cohesionada i potent».

Pujar