7 de desembre de 2019 7/12/19

Sagunt rep la placa de reconeixement de la Xarxa de Municipis Protegits contra la violència de gènere

Sagunt rep la placa de reconeixement de la Xarxa de Municipis Protegits contra la violència de gènere - (foto 1)

  L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha recollit hui, 8 de juliol en la Diputació de València, la placa de la Xarxa de Municipis Protegits contra la violència de gènere. El municipi va ser admés en la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, impulsada per la Diputació de València el mes de maig passat. El desembre de 2018, el Ple Municipal va aprovar per unanimitat el Pla Municipal d'actuació i coordinació enfront de la violència de gènere a Sagunt 2019-2022, que ha permés al municipi ingressar en la Xarxa.

  Darío Moreno, alcalde del municipi i responsable de l'àrea d'Igualtat ha declarat que “este és un reconeixement que parla de present, que evidencia que fins ara hem estat fent els deures. Hem posat en marxa iniciatives que ens han permés gaudir-ho, però també parla de futur, parla de totes aquelles coses que volem continuar desenvolupant.” Moreno ha afirmat que, des de l'Ajuntament de Sagunt es pretenen continuar aplicant polítiques de canvi, de manera que el municipi siga un referent en termes de violència de gènere i “que cap dona siga assassinada o agredida per esta plaga que vivim.”

  A més, l'alcalde ha agraït la labor que duu a terme l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt afirmant que “tenim la sort de comptar amb unes grandíssimes professionals i crec que els devem un increment en el pressupost, alguna cosa que farem al llarg dels pròxims anys amb la finalitat d'incrementar la seua importància com a política transversal de l'Ajuntament.”

  La Xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere té com a finalitat aconseguir una acció més eficaç en la prevenció, detecció i eliminació de qualsevol forma de violència contra les dones que es puga donar en els municipis de la província de València, així com possibilitar una acció coordinada i transversal que assegure una resposta eficaç, ràpida i homogènia en la intervenció amb dones víctimes de maltractaments.

  Atés que l'Ajuntament de Sagunt reunix tots els requisits mínims inicials establits a l'article 20 del Reglament de Creació i Funcionament de la Xarxa (BOPB núm. 52, 14-III-18) i els seus terminis (disposar d'una regidoria d'Igualtat amb un Reglament Intern per a la Transversalitat de Gènere), i que es compromet a complir els requisits de permanència en la Xarxa, i a subscriure els compromisos establits en l'art. 2 del Reglament de Creació i Funcionament d'esta, amb el compromís que ha demostrat Sagunt any rere any en la lluita contra la violència masclista, per tot això va proposar l'adhesió resultant favorable.

  L'objectiu de la Xarxa és garantir la igualtat d'oportunitats en l'accés als recursos de prevenció i atenció a la violència de gènere, millorant així la qualitat de vida de les dones de la província, en general, i de les dones i dels seus fills i filles que han patit o patixen violència de gènere, en particular, independentment de la seua zona de residència, implicant els poders públics en les actuacions dirigides a l'erradicació de la violència de gènere.

  Per esta raó, l'Ajuntament de Sagunt, a través de l'àrea d'Igualtat, oferix una atenció integral a totes les dones que estan o han estat exposades a situacions de violència de gènere. També es treballa en l'àmbit preventiu en la formació que s'impartix en els centres educatius i en les campanyes de sensibilització i informació dirigides a tota la ciutadania. La violència de gènere és un problema de caràcter públic que afecta tota la societat en el seu conjunt, per la qual cosa la seua erradicació ha de ser un dels objectius fonamentals de tots els poders públics i una obligació que correspon als governs i les administracions en el marc de les seues competències corresponents.

  ocultar
  Sagunt rep la placa de reconeixement de la Xarxa de Municipis Protegits contra la violència de gènere
  Pujar