13 d’agost de 2020 13/8/20

Sagunt participa al IV congrés de paisatge, turisme i innovació

Sagunt participa al IV congrés de paisatge, turisme i innovació - (foto 1)
  • El Pla Director de Turisme Industrial del Port de Sagunt, elegit entre els Plans Directors a desenvolupar en 2019/2020 a la Comunitat Valenciana, va presentar els seus primers avanços

MÉS FOTOS
Sagunt participa al IV congrés de paisatge, turisme i innovació - (foto 2)

Gandia va acollir ahir en la seu que la Universitat de València (UV) té en esta ciutat, el IV Congrés de Paisatge, Turisme i Innovació, organitzat per Turisme de la Comunitat Valenciana i la UV. Sagunt va tindre un paper destacat en este congrés ja que Rosa Mª Yagüe, Directora del Pla i professora de la UV va presentar els primers avanços del Pla Director de Turisme Industrial del Port de Sagunt.

D'altra banda, el regidor de Patrimoni Cultural, Roberto Rovira, va participar en una taula redona per intercanviar aspectes entre els professors que estan dirigint els diferents plans directors finançats per la Generalitat i els representants dels municipis implicats. Cal assenyalar que a la cita van acudir també la delegada de la regidoria de Turisme, Natalia Antonino, així com el gerent de la Fundació de la Comunitat Valenciana de Patrimoni Industrial i Memòria Obrera del Port de Sagunt, Lluis Roberto Doménech.

L'objectiu del Pla presentat és conéixer l'estat del patrimoni industrial a la ciutat, proposar actuacions per a la seua rehabilitació i conservació, i apuntar directrius per a la seua posada en valor turístic. El Pla realitza un recorregut històric de normativa i notícies relatives al patrimoni industrial en la CV com és el perfil de visitants del turisme industrial, el diagnòstic actual de la situació, missió, visió i valors i, finalment, detalla les bases d'un pla de desenvolupament per convertir el patrimoni industrial de Sagunt en producte turístic. Amb els primers avanços presentats, la Universitat de València treballarà ara per contrastar els resultats amb els responsables d'este àmbit.

El delegat de Patrimoni Cultural, Roberto Rovira, va ressaltar la importància de col·laboració entre les diferents administracions i la ciutadania, i el «necessari suport de les empreses perquè este projecte avance amb decisió i obstinació». Per la seua banda, la delegada de Turisme, Natalia Antonino, va destacar la importància de comptar amb un pla director de patrimoni industrial de la ciutat, i el treball conjunt de totes dos regidories «per oferir la millor experiència a les persones que ens visiten així com també per al gaudi de la nostra ciutadania».

Universitat de València

Universitat de ValènciaEntrar en el especial
Pujar