31 d’octubre de 2020 31/10/20

Sagunt obri el termini d'inscripció per a Dinakids

Sagunt obri el termini d'inscripció per a Dinakids - (foto 1)
  • El període d'inscripció online estarà obert fins diumenge que ve, 4 d'octubre

La regidoria de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt ha obert el termini d'inscripció al grup de participació Dinakids. Estos grups, juntament amb els programes Corresponsals i HRJove, són espais de participació i joc on els xiquets, xiquetes i adolescents del municipi aprenen a debatre i proposar iniciatives en les àrees que els afecten directament.

El període d'inscripció està obert fins al 4 d'octubre, de manera online a través del següent portal https://aytosagunto.apuntate.online/pio/.

Este espai és per a xiquets i xiquetes matriculats de tercer a sisé de primària, nascuts entre 2009 i 2012 i la seua activitat tindrà lloc des del 17 d'octubre fins al 29 de maig. Es reuniran els dissabtes de 16 a 18 hores en el Centre Cultural Mario Monreal i en el Casal Jove del Port de Sagunt. L'activitat serà gratuïta i amb places limitades.

Segons explica el regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, «la labor que fan els grups de Dinakids és fonamentals per a nosaltres com a ajuntament perquè són els propis menors els que millor coneixen la seua situació. En les reunions aprenen a debatre, opinar i escoltar a través de jocs i dinàmiques de grup, adquirint uns valors cívics i solidaris que els ajuden a assumir el paper protagonista que els correspon». Per a Sampedro, «no podem oblidar que som Ciutat Amiga de la Infància, un segell que dona UNICEF a les ciutats que treballen i participen amb menors, per això, hem de mantindre la presència dels xiquets i xiquetes en la vida pública».

Amb el grup Dinakids, segons explica el regidor de Joventut i Infància, «des de la regidoria creem un espai participatiu, obert i flexible, on els xiquets i xiquetes poden opinar i tindre veu i vot sobre aquells temes municipals que afecten la infància, com l'elaboració del Pla d'Infància, el desenvolupament dels seus drets com a menors, així com altres aportacions que fan sobre necessitats o canvis per a millorar el nostre municipi». En definitiva, este serà un espai de sensibilització on aprendran a exercir els seus drets com a ciutadans i ciutadanes de primera, des de l'aprenentatge, la diversió 55i la participació.

Pujar