elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt obri demà la presentació de sol·licituds d'admissió per al curs 2021-2022

Sagunt obri demà la presentació de sol·licituds d'admissió per al curs 2021-2022
  • El termini per a Infantil i Primària serà del 25 de maig al 2 de juny, per a Formació Professional del 21 de maig a l'1 de juny i per a ESO i Batxiller serà del 3 al 14 de juny. La sol·licitud es realitzarà telemàticament

El termini de presentació de sol·licituds d'admissió en els centres educatius per al curs 2021-2022 s'obri demà, 25 de maig, fins al 2 de juny quant a l'etapa d'Infantil i Primària. Posteriorment, del 3 al 14 de juny, es presentaran les sol·licituds d'ESO i Batxiller. Enguany, igual que en el curs passat, la sol·licitud d'admissió es realitza de manera telemàtica a través del portal web telematricula.es.

El procés d'admissió és el primer tràmit que es fa dins de la matriculació escolar. Ho fan les famílies i se centra en aportar tota la informació i posar les opcions dels centres preferents per a poder realitzar la baremació i determinació del centre educatiu on s'escolaritzen els seus fills i filles.

Este procés és especialment important per a les famílies que matriculen els fills i filles per primera vegada a les aules gratuïtes de 2 anys i en Infantil de 3 anys; també, per a l'alumnat que es vol matricular per primera vegada en Formació Professional (FP) o accedir a Batxillerat.

Tota la informació del procediment està en telematricula.es, així com en la pàgina web de l'Ajuntament de Sagunt, dins de la secció de ‘escolarització 2021/2022.

Cada família haurà d'entrar en telematricula.es i trobarà de manera visible cada pas per a realitzar el procediment. El primer pas serà generar la clau d'admissió per a fer el tràmit. En Infantil i Primària és suficient una clau d'admissió (encara que sol·licite per a diversos fills i filles). En la resta d'etapes, serà necessària una clau per a cada alumne o alumna.

Feta esta primera gestió, la persona sol·licitant rebrà per correu electrònic l'identificador i la contrasenya per a cada sol·licitud que haja de fer, segons el nombre de fills i filles que haja de matricular. És important que es conserve la clau d'accés que contempla l'identificador i la contrasenya per a consultar les llistes provisionals i definitives, així com per a poder realitzar possibles reclamacions o al·legacions a estes llistes d'admesos.

Amb la clau d'accés es podrà accedir al formulari electrònic en el qual, pas a pas, haurà d'emplenar les dades de sol·licitud de centres educatius ordenats de manera preferent. Cal recordar que es poden triar fins a 10 opcions per fill/a.

Les persones que no tenen DNI/NIE o les que no tenen accés a mitjans electrònics podran realitzar el procediment d'admissió de manera presencial en els centres educatius on vulguen sol·licitar plaça com a primera opció en les mateixes dates en què està determinat el procediment telemàtic.

José Manuel Tarazona, regidor delegat del departament d'Educació, ha explicat que «el procediment es farà de manera telemàtica, com el passat curs, per això cal seguir les instruccions i els terminis de manera rigorosa per evitar problemes posteriors. El nostre departament d'Educació estarà operatiu per a informar sobre el procés d'escolarització i respondre els dubtes que puguen sorgir. Agrair a tota la comunitat educativa l'esforç realitzat en este curs tan complicat. Este procés d'admissió ha de ser el començament de la normalització educativa definitiva en els nostres col·les i centres educatius».

Calendari del procés d'admissió i matriculació

En les etapes d'Infantil i Primària, la presentació de sol·licituds telemàtiques d'admissió es farà del 25 de maig al 2 de juny. Les llistes provisionals es publiquen el 16 de juny i les definitives el 30 de juny. La matriculació la faran les famílies de l'1 al 16 de juliol.

En ESO i Batxiller es presentaran sol·licituds del 3 al 14 de juny, sent publicades les llistes provisionals el 14 de juliol i les definitives el 23 de juliol. La matriculació es realitzarà del 26 al 29 de juliol. En el cas de l'alumnat adscrit (de Primària a ESO), no seria necessari realitzar sol·licitud d'admissió, però sí que ha de realitzar la matrícula.

En el cas dels Cicles Formatius i la Formació Professional Bàsica, la presentació de sol·licituds és del 21 de maig a l'1 de juny i la matrícula del 23 al 30 de juliol.

Per a Programes Formatius de Qualificació Bàsica, es presentarà sol·licitud del 8 al 14 de juliol, sent la matrícula del 2 al 6 de setembre.

I, finalment, la Formació Professional Bàsica de 2a oportunitat, la presentació de sol·licituds es realitzarà (en este cas presencial en el centre sol·licitat en 1a opció), del 9 al 14 de juliol. La matrícula serà del 2 al 6 de setembre.

Per a qualsevol dubte relatiu en el procés, podran consultar amb el departament d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt per telèfon al número 96 265 58 93 o per correu electrònic a educacio@aytosagunto.es En cas d'incidència o dubte tècnic en la plataforma telematricula.es, la Conselleria d'Educació ha habilitat un telèfon d'assistència: 96 104 05 04. Tots els centres sostinguts amb fons públics seran centres d'atenció als usuaris.

Pujar