elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt exigeix a Sanitat la vacunació del personal de salvament i socorrisme de platges

Sagunt exigeix a Sanitat la vacunació del personal de salvament i socorrisme de platges
  • L'Ajuntament ha remès una carta a Salut Pública argumentant que aquestes persones treballen en contacte amb personal vulnerable

La Regidoria de Platges de l'Ajuntament de Sagunt ha sol·licitat a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que «es valore la vacunació del personal de platges de tota la Comunitat Valenciana com més prompte millor» amb la finalitat de «garantir una major seguretat tant de la plantilla de primera línia com de les persones usuàries de les platges».

En un escrit dirigit a la consellera, Ana Barceló, i a la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, la regidoria que dirigeix Roberto Rovira argumenta que el personal de Salvament i Socorrisme, de Punts Accessibles, els Serveis Sanitaris, la Policia Local i altres cossos i forces de seguretat treballen diàriament durant la temporada estival amb personal vulnerable en el litoral valencià.

En este sentit s'explica que «en un entorn natural com les platges és complicat garantir l'ús de mascaretes» i fins i tot «respectar les distàncies de seguretat». A més a més, s'adverteix que no existeixen equips de protecció individual (EPI) adaptats al mitjà aquàtic. Com a exemple per a estes situacions en les quals es fa quasi impossible complir amb la normativa de prevenció enfront de la COVID-19 s'exposen actuacions de rescat en l'aigua o el bany assistit de persones amb mobilitat reduïda.

És per això que des de la regidoria es considera que la vacunació del personal de platges, que en el municipi de Sagunt el formen una plantilla de més de 80 persones, constitueix un important avanç en la seguretat tant de les persones que treballen atenent les usuàries i usuaris del litoral com del propi turisme i la ciutadania.

«Este personal fa tasques equiparables a les que puga realitzar el personal sanitari perquè són els primers a actuar en casos d'emergència», indica la missiva, que destaca que estes persones s'empren diàriament per a poder «garantir un servei de qualitat» i, «molt més important, la seguretat de totes i tots», motiu pel qual des de l'Ajuntament de Sagunt es considera «necessari» que es valore avançar com més prompte millor la vacunació d'este grup.

Afig l'escrit que es tracta de «personal essencial per a garantir la seguretat» de les platges i «garantir una temporada estival molt important» per a la Comunitat, al mateix temps que subratlla les bones dades autonòmiques, que han col·locat a la regió com un dels territoris més segurs i amb menor incidència acumulada d'Europa i com a destinació turística de primer nivell en este aspecte, gràcies a la suma d'esforços també dels municipis. És per això que se suggereix que l'avançament de la vacunació per al personal de platges pot contribuir a mantindre esta bona tendència.

Pujar