elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt està entre els 70 municipis de la Comunitat Valenciana que s'adhereixen a la celebració del Dia del Comerç Local el 25 d'octubre

Sagunt està entre els 70 municipis de la Comunitat Valenciana que s'adhereixen a la celebració del Dia del Comerç Local el 25 d'octubre
  • La regidora de Comerç i Mercats va assistir este dimecres a l'acte de presentació d'esta iniciativa impulsada per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball que serà aprovada pel Ple del Consell

La regidora delegada de Comerç i Mercats de l'Ajuntament de Sagunt, Ana María Quesada, va assistir este dimecres a l'acte de presentació del Dia del Comerç Local, una jornada de promoció dels establiments de proximitat que se celebrarà a nivell autonòmic a partir d'enguany cada 25 d'octubre.

Esta iniciativa naix de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de la Direcció General de Comerç, Artesania i Consum, i compta amb la col·laboració de Confecomerç i Unió Gremial així com amb l'adhesió de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i 70 ajuntaments entre els quals figura el de Sagunt.

La instauració d'esta efemèride, que serà aprovada oficialment pel Consell de la Generalitat Valenciana en el Ple del pròxim divendres 22 d'octubre, té com a objectiu posar en valor el paper que exerceixen els establiments de proximitat als pobles, barris i ciutats de la Comunitat Valenciana així com agrair la tasca del xicotet comerç, a més de fer pedagogia sobre la seua importància.

Quesada ha mostrat la seua satisfacció pel fet que es plantege esta proposta i «es reconega la tasca dels comerços locals, del comerç de proximitat, a nivell institucional».

«Tinguem en compte, a més, i recordem la tasca que han exercit els comerços de proximitat i tot el personal que ens ha estat atenent durant la pandèmia, durant els mesos més durs», ha afegit la edil, que opina que ja només per això «mereixien este reconeixement».

Així, per a promocionar este Dia autonòmic del Comerç Local, que se celebrarà per primera vegada este mateix 25 d'octubre, es llançarà una campanya a través de xarxes socials, mitjans de comunicació i cartells en ajuntaments per a anunciar la celebració d'esta jornada.

«Per part nostra hem d'utilitzar-ho com un dia assenyalat en el calendari anual en el qual poder realitzar una campanya adequada», ha explicat la regidora de Comerç i Mercats. «Enguany comencem», ha resolt amb determinació.

L'acte de presentació, que es va celebrar a València en el Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana, va comptar també amb la participació del conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent; la directora general de Comerç, Artesania i Consum, Rosa Ana Seguí; el president de Confecomerç, Rafael Torres; i el president d'Unió Gremial, Juan Motilla.

L'Ajuntament de Sagunt va aprovar per unanimitat en el Ple ordinari municipal del passat 30 de setembre adherir-se, a proposta de Compromís, a esta iniciativa del Consell «per tal de potenciar la importància que té» el comerç local «dins d'un model econòmic sostenible i inclusiu, i per ser un element essencial per a la qualitat de vida» dels pobles i ciutats, i tenint en compte especialment que la ciutat de Sagunt disposa d'«un comerç local i de proximitat de gran qualitat que engloba una gran varietat de productes i sectors».

Pujar