27 de novembre de 2020 27/11/20

Sagunt a Escena comença les representacions al Teatre Romà amb 'Somni'

Sagunt a Escena comença les representacions al Teatre Romà amb 'Somni' - (foto 1)
  • La representació d'aquesta obra serà el divendres 26 de juliol a les 22.30 hores

  • És una producció de l'Institut Valencià de Cultura estrenada el 10 de maig al Teatre Principal de Castelló

La 36a edició del festival Sagunt a Escena comença a rodar aquest dijous 25 amb la inauguració oficial de la mà de l'espectacle de La Finestra Nou Circ 'Memphis Rock & Circ' a La Glorieta de Sagunt, la inauguració de l'exposició de La Tira de Dones al carrer del Castell i el concert per a dolçaina i piano 'Notes a la ciutat' de Luis Sanz, tots espectacles gratuïts i per a tots els públics.

Sagunt a Escena continuarà la seua activitat amb la primera representació a l'escenari del Teatre Romà, que serà 'Somni', la producció de l'Institut Valencià de Cultura, un espectacle creat a partir de 'Somni d'una nit d'estiu' de William Shakespeare, amb dramatúrgia de Núria Vizcarro i direcció de Juan Carrillo. El repartiment de 'Somni' el componen Jordi Collado, Saoro Ferre, Héctor Fuster, Ariana Higón, Sergio Jiménez, Laia Porcar, Mónica Portillo i Cesca Salazar.

'Somni d'una nit d'estiu' és una comèdia protagonitzada per humans, follets i fades, escrita per Shakespeare a la darreria del segle XVI, tot un clàssic que ha sigut en nombroses ocasions dut a l'escenari i a la pantalla, així com a la música amb les peces musicals de Fèlix Mendelssohn o l'òpera de Britten.

El 'Somni' que es veurà al Teatre Romà és una adaptació castellonera feta per Núria Vizcarro, dramaturga, directora i actriu de la companyia La Ravalera. La direcció de l'espectacle és del mexicà Juan Carrillo, que va inspirar Núria Vizcarro amb l'adaptació que va fer del 'Macbeth' de Shakespeare, en què situa l'acció en el Mèxic revolucionari de 1910 i que va titular 'Mendoza'.

S'ha triat aquesta obra perquè es pretenia relacionar-la amb el context local, i això ho veiem en 'Somni', que posseeix aquest vincle amb les llegendes de Castelló: éssers màgics, natura, passió i amor, i a més es desenvolupa durant la màgica Nit de Sant Joan, en la qual es barreja el real amb la fantasia.

Aquest 'Somni' és una nit d'estiu humida, amb olor de pi, de suor, de sofre i de mar; de port i de peix; de sexe, brut, salat; fa calor. La lluna, diuen, es farà roja. Els protagonistes caminen entre pins i fàbriques, de lluny se senten grups de gent que canta i riu, que va de festa. S'hi trobaran persones de diferents mons: les del camp, les de la marjal, les que treballen a la fàbrica i també éssers màgics. En definitiva, una obra que reuneix els encants necessaris per a gaudir en un entorn magnífic com el Teatre Romà.

Sagunt a Escena s'allargarà fins al 7 de setembre i presentarà un total de 33 espectacles: 11 al Teatre Romà i 21 pels diferents espais de l'Off Romà.

Pujar