elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt entrega les Medalles de la Ciutat en el Teatre de Begoña amb totes les mesures de seguretat sanitàries necessàries

Sagunt entrega les Medalles de la Ciutat en el Teatre de Begoña amb totes les mesures de seguretat sanitàries necessàries
  • Després del lliurament de medalles concedides a Vicente Madrid, al C.D. Acero i a les institucions públiques i privades que han prestat servicis durant la crisi sanitària, s'ha guardat un minut de silenci en record de les víctimes de la pandèmia

MÉS FOTOS
Sagunt entrega les Medalles de la Ciutat en el Teatre de Begoña amb totes les mesures de seguretat sanitàries necessàries - (foto 2)
Sagunt entrega les Medalles de la Ciutat en el Teatre de Begoña amb totes les mesures de seguretat sanitàries necessàries - (foto 3)
Sagunt entrega les Medalles de la Ciutat en el Teatre de Begoña amb totes les mesures de seguretat sanitàries necessàries - (foto 4)
Sagunt entrega les Medalles de la Ciutat en el Teatre de Begoña amb totes les mesures de seguretat sanitàries necessàries - (foto 5)

Sagunt ha celebrat un any més la festivitat del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, però enguany amb la peculiaritat derivada de la pandèmia per COVID-19 que ha fet que no es duga a terme la tradicional baixada de bandera des del consistori ni la processó cívica. Este 2020, dels actes institucionals l'Ajuntament de Sagunt ha dut a terme el lliurament de Medalles de la Ciutat en el Teatre de Begoña, amb totes les mesures de seguretat necessàries, que enguany s'han concedit a Vicente Madrid, al Club Deportivo Acero i a les institucions públiques i privades pels servicis prestats durant la crisi de la COVID-19.

A l'acte, a més de l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i membres de la Corporació Municipal, ha assistit la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, i representants de les persones i col·lectius homenatjats.

Després d'un minut de silenci en record de les víctimes de la pandèmia, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha recordat que malgrat la situació que estem vivint «no hem d'oblidar que el més important no és quins actes es realitzen o com es duen a terme, sinó que tots els valencians i valencianes celebrem la nostra singularitat com a poble, reflexionem sobre la nostra evolució com a societat i mirem al futur ja que el 9 d'Octubre és més que una celebració, és una manera d'estar, una manera de ser».

El primer edil ha manifestat que dies com hui «serveixen per a alçar-nos tots a una veu i reclamar més atenció per part de les administracions» i que actes com este «han de servir per a unir i sumar, per a reivindicar des de la fraternitat allò que amb esforç i lliurament ens mereixem com a poble». A més ha reivindicat que cal dir «molt alt que amb totes les nostres particularitats de les quals estem orgullosos, no som millors que ningú, però tampoc pitjors, i que siga en finançament dels serveis públics o en qualsevol altre tema, no pararem fins a rebre un tracte just i equitatiu».

En el seu discurs, l’alcalde de Sagunt ha tingut paraules d'agraïment per als homenatjats. Ha destacat la disciplina, l’entrega, la companyonia i el respecte que han perdurat en el segle de vida del Club Deportivo Acero, així com la solidaritat, tenacitat i sentit combatut de Vicente Madrid que el va convertir en un lluitador en pro dels drets laborals dels treballadors i treballadores.

A més, segons ha manifestat l'alcalde, un any excepcional requeria un 9 d'Octubre excepcional. Este 2020 «quedarà gravat en la memòria de tots i totes per la situació que hem viscut causada per la crisi sanitària de la COVID-19, ho recordarem com un any complicat però també com un any de solidaritat, fraternitat i unió ja que dia rere dia en els moments més difícils hem vist com diferents professionals assumien riscos amb l'objectiu que la resta de la ciutadania poguérem quedar-nos a casa, evitant que el virus es propagara». Per tot això, ha destacat la professionalitat i exemplaritat dels col·lectius, entitats i professionals que han estat en primera línia i que en este acte s'han homenatjat. «A totes i tots vosaltres gràcies per cuidar-nos, per protegir-nos, per estar ací en uns moments de dificultat i incertesa, per exposar-vos davant un perill que desconeixíem, gràcies pel vostre compromís de servei públic ajudant en un moment tan crucial, gràcies per vetlar i garantir el benestar de la ciutadania», ha declarat l'alcalde.

Moreno també ha recordat que esta crisi ha posat de manifest les grans desigualtats que encara existixen en la nostra societat per la qual cosa la política ha de vetlar per mantindre vigents les garanties de la democràcia i augmentar el pes que tenen els pilars essencials de la societat del benestar com són els servicis socials, la sanitat o l'educació. «Ens enfrontem a grans reptes i eixir victoriosos d'aquesta situació passa per tindre la capacitat de col·laborar, d'empatitzar, de comunicar i de no deixar-se a ningú arrere, la unió fa la força», ha declarat l'alcalde. «Algunes persones han patit el coronavirus en la seua pròpia pell, unes altres han perdut el treball, fins i tot unes altres a familiars i sers estimats, però no podem parlar del passat, desgraciadament aquesta crisi encara s'escriu en present, per això tot eixe dolor i eixa angoixa no ha d'afonar-nos sinó ha de ser la motivació de les nostres accions, l'energia dels nostres passos», ha conclòs l'alcalde.

D’altra banda, la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha agraït que l'Ajuntament haja concedit les medalles a tots estos col·lectius implicats durant la crisi sanitària per coronavirus ja que «tots han sigut necessaris i han jugat un paper important durant la pandèmia per a fer-nos la vida un poc més feliç i segura», així com al C.D Acero i a Vicente Madrid. Però segons la delegada, estes medalles «també els pertanyen a la ciutadania que han sabut resistir i han mostrat la seua cara més solidària en els moments més difícils».

També ha recordat als morts i a les persones que han patit les seqüeles de la pandèmia i els ha llançat un missatge d'ànim: «no esteu sols, no us deixarem solos ja que les institucions estem ací per a acompanyar-vos i, sobretot, per a no oblidar-vos». La delegada ha finalitzat recordant que «sens dubte entre tots i totes vencerem la pandèmia si estem tots units en la lluita contra el virus».

Pujar