elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt demana que s'accelere la posada en marxa de les noves UCI anunciades

Sagunt demana que s'accelere la posada en marxa de les noves UCI anunciades
  • El Ple també ha sol·licitat que augmente el nombre de llits UCI i s’utilizen més instal·lacions per a ubicar-les

La Covid-19 ha protagonitzat un capítol més en el Ple de la corporació saguntina. El Ple Ordinari, celebrat ahir, 25 de març, ha aprovat per unanimitat una moció presentada pel Partit Popular i defensada pel seu portaveu, Sergio Muniesa, per la qual instava la Generalitat Valenciana a «accelerar al màxim la posada en funcionament de les necessàries noves UCI anunciades per a alguns hospitals de la Comunitat».

Este acord plenari també demanda que el Consell de la Generalitat amplie immediatament el nombre de llits UCI utilitzant les possibilitats que oferisquen les instal·lacions sanitàries existents i diverses instal·lacions situades en les tres províncies com Fira València, Fira Alacant, el Centre de Tecnificació Esportiva a Vila-real, el Centre Doctor Esquerdo d'Alacant o els hospitals de Bétera o el Militar de Mislata, entre d’altres. El text definitiu també inclou una esmena del PSOE, acceptada pel portaveu de PP.

En l'exposició de motius, el text aprovat fa referència a l'expansió «descontrolada» de la pandèmia a la Comunitat Valenciana durant la tercera ona, «de tal forma que arribàrem a convertir-nos en la regió europea en la qual més contagis es registraven». També incidix que la CV està a la cua en realització de test PCR i que no realitza garbellats massius a la població, ni impulsa test d'antígens. A més, critica la despesa de 16 milions d'euros en «unes carpes inservibles», mentre en altres parts d'Espanya han construït hospitals amb els quals evitar el col·lapse del sistema de salut.

D'altra banda, afirma que la tercera ona ha demostrat que no estàvem preparats i els hospitals s'han vist desbordats i han hagut d'habilitar espais, «que en la majoria de casos s'hagueren pogut evitar amb una planificació adequada d'espais alternatius».

La part argumentativa continua dient que seguixen sense estar operatives «les noves UCI promeses pel Consell i que haurien d'estar en funcionament en 2020», així com «no estan operatives les 220 UCI promeses i contractades per als hospitals de campanya, ni tampoc tenim operatives les UCI de nova construcció anunciades per a alguns dels nostres hospitals».

Finalment, davant la previsible arribada de la quarta ona, incidix que és imprescindible l'existència del major nombre possible de dotacions de vigilància intensiva.

Pujar