4 d’agost de 2020 4/8/20

Sagunt celebra el cap de setmana les III Jornades d’Arqueogastronomia

Sagunt celebra el cap de setmana les III Jornades d’Arqueogastronomia - (foto 1)
  • Estes jornades tindran lloc el pròxim 30 de novembre i 1 de desembre, amb l'objectiu d'acostar al municipi la cultura culinària romana

Este cap de setmana, 30 de novembre i 1 de desembre, les Jornades d’Arqueogastronomia acostaran la cultura culinària romana a les persones interessades en el món clàssic. Estes Jornades compten amb tallers, degustacions de vi i aliments reconstruïts segons investigacions realitzades, tres conferències d'especialistes sobre el consum de vi, rituals i costums romans, així com un itinerari cultural interpretatiu guiat amb experiència sensorial. Tot això en el marc del reconeixement de Sagunt com a capital valenciana de la romanització.

Les primeres activitats per al dissabte 30 de novembre porten la ponència de tres especialistes; la primera d'elles, a càrrec de Manuel León Béjar sobre el Consum i producció del vi en l'època Alt Imperial Romana i; en segon lloc, la de Charo Marco, que parlarà sobre els rituals, costums i supersticions en els banquets romans i; finalment, la xarrada en llatí sobre el vi romà d'Esteban Berchez. També, les persones participants, podran degustar vins i aliments reconstruïts segons les investigacions dels grups de la Universitat de Sevilla i la Universitat de Cadis. I com a participació del sector privat, el restaurant Le Fou de Sagunt oferirà un menú romà, que inclou un maridatge d'aliments reconstruïts.

D'altra banda, per al diumenge 1 de desembre, en la Via del Pòrtic de la plaça Antiga Moreria de Sagunt, a les 11.00 h, tindrà lloc un itinerari cultural interpretatiu guiat amb experiència sensorial de nom ‘Alimentació i vida quotidiana en l'àmbit públic i privat a Roma’.

Totes les persones interessades en les activitats de la jornada podran realitzar les seues reserves en l'Oficina de Turisme de Sagunt mitjançant el telèfon 96 265 58 59 – 96269 04 02. I pel que fa, a les reserves del restaurant Le Fou de Sagunt les persones podran trucar al telèfon 96 265 13 57.

Pujar