elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt celebra la primera edició de la Universitat Estacional centrada en la igualtat i el feminisme

Sagunt celebra la primera edició de la Universitat Estacional centrada en la igualtat i el feminisme
  • La jornada que se celebrarà el dijous 29 d'octubre en el Teatre de Begonya és una iniciativa fruit de la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt amb la Universitat de València

L'Ajuntament de Sagunt, a través de la Regidoria d'Igualtat, i la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, presenten la primera edició de la Universitat Estacional de Sagunt que se celebrarà el dijous 29 d'octubre en el Teatre Begonya i se centrarà en la igualtat i el feminisme.

Esta jornada titulada “Cap a on va el feminisme i la igualtat de la dona” comptarà amb una conferència i dos taules redones, i els seus corresponents debats, amb especialistes en gènere i polítiques d'igualtat i contra la violència que patixen les dones i serà d'accés lliure, amb preinscripció, i gratuït amb aforament limitat per les mesures de seguretat sanitàries. També es podrà seguir de manera virtual.

La jornada començarà a les 16 hores amb la inauguració a càrrec de l'alcalde de Sagunt i regidor d'Igualtat, Darío Moreno; del vicerector de Projecció Territorial i Societat de la UV, Jorge Hermosilla i de la vicerectora d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez, així com de representants de la Diputació de València i de Caixa Popular, entitats que també col·laboren en esta iniciativa.

Seguidament tindrà lloc la conferència “Cap a on va el feminisme i la igualtat de la dona” a càrrec de la professora honorífica del departament de Dret Constitucional, Ciència Política i de l'Administració de la Universitat de València i Medalla de la UV, Julia Sevilla.

Posteriorment, sobre les 16.45 hores, se celebrarà la primera taula redona que tractarà sobre “Prostitució: legalització vs abolició?” i que comptarà amb la participació de la portaveu del Front Abolicionista, Concha Hurtado; la professora del departament de Filosofia del Dret de la UV, Ruth Mestre, i de la professora del departament de Dret Civil de la UV, Sonia Rodríguez. Julia Sevilla exercirà de moderadora. En acabar s'obrirà un torn de debat.

La segona taula redona tindrà lloc sobre les 18.15 hores i tractarà sobre “Poder vs violència”. Hi participaran l'exdirectora de l'Institut de la Dona, Teresa Blat; la presidenta de l'Associació de Criminologia de la Comunitat Valenciana (APCV) i de la Federació per a la Mediació de la CV (FEPAMED CV), i la magistrada de Primera Instància i Instrucció i Violència de Gènere en el Ministeri de Justícia, Lara Esteve. Estarà moderada per Elena Martínez i en acabar també s'obrirà un torn de debat que donarà per finalitzada la jornada.

La Universitat Estacional de Sagunt és una iniciativa que naix fruit de la col·laboració de l'Ajuntament de Sagunt i la Universitat de València com a forma de trobada entre docents, l'estudiantat, professionals i la ciutadania en general de Sagunt i del seu entorn. La Universitat Estacional s'emmarca en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU on la igualtat i l'empoderament de les dones constituixen un d'estos objectius (ODS 5). En esta línia s'aprofundix en el camí igualitari, inclusiu i sostenible, iniciat des de fa temps per l'Ajuntament de Sagunt, dirigit a aconseguir que la ciutat continue sent un exemple a seguir en la lluita contra les diverses violències que patixen les dones pel simple fet de ser-ho i la consecució d'una igualtat efectiva entre hòmens i dones. La Universitat de València, fidel al seu compromís amb el feminisme, la igualtat, la sostenibilitat i la lluita contra la violència de gènere aposta, en esta ocasió, per compartir amb la ciutadania de Sagunt i de tot el Camp de Morvedre estes reflexions destinades a fer que el món siga més respectuós i igualitari.

Pujar