elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt celebra el Dia Mundial del Turisme dilluns que ve 27 de setembre

Sagunt celebra el Dia Mundial del Turisme dilluns que ve 27 de setembre
  • Sota el lema ‘Turisme per a un Creixement Inclusiu’, se celebra la capacitat única del turisme per garantir que no es deixe a ningú arrere en la reobertura del món després de la pandèmia

La delegació de Turisme se suma un any més a la celebració del Dia Mundial del Turisme oferint a la ciutadania visites guiades gratuïtes dilluns que ve, 27 de setembre. Enguany sota el lema ‘Turisme per a un Creixement Inclusiu’, se celebra la capacitat única del turisme per garantir que no es deixe a ningú arrere en la reobertura del món després de la pandèmia, segons afirmen des de la delegació.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha destacat que «este és un dia molt important per a nosaltres, atés que el turisme és un dels principals pilars de la nostra economia». Per este motiu, el departament ha decidit organitzar tota una sèrie d'activitats perquè la ciutadania puga gaudir d'este dia «alhora que continuem donant a conéixer tots els nostres monuments, llocs únics que tenim a la ciutat i tots els recursos que l'administració posa a la seua disposició, precisament perquè les persones de la ciutat i les que decidisquen vindre a conéixer-nos puguen viure una gran experiència ací», ha explicat Moreno.

El Dia Mundial del Turisme es commemora tots els anys el 27 de setembre, amb celebracions dirigides per l'Organització Mundial del Turisme (OMT). El seu propòsit és el de conscienciar a la comunitat internacional sobre el valor social, cultural, polític i econòmic del turisme, i la contribució que el sector pot fer a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Darío Moreno ha apuntat que «tenim moltíssim potencial i hem de continuar treballant en eixa línia per a a poc a poc continuar generant economia, riquesa i ocupació al voltant del nostre passat industrial, històric i, en definitiva, tot el nostre patrimoni cultural. Esta és la línia que seguirem i eixa és la línia que hem de celebrar en un dia tan important com este», a més ha animat a la ciutadania a participar en totes les activitats organitzades.

Entre les activitats programades per la delegació de Turisme destaca la visita guiada a la Via del Pòrtic i la Domus dels Peixos, que es realitzarà de manera gratuïta, a les 11.15, 12.30, 16.00, 17.15 i 18.30 hores. El lloc de trobada serà la Via del Pòrtic, situada en la plaça Antiga Moreria de Sagunt.

Una altra activitat oferida és la visita autoguiada al Centre d'Interpretació de la Via Verda de Ojos Negros, amb visites a les 10.00, 11.00, 12.00, 16.30 i 17.30 hores. El lloc de trobada serà l'Oficina de Turisme de Port de Sagunt, situada en l'Av. Mediterrani, 67 de Port de Sagunt.

Estes visites guiades requereixen reserva prèvia, ja que les places són limitades. Es pot reservar plaça en l'Oficina de Turisme de Sagunt (962 655 859) o en l'Oficina de Turisme de Port de Sagunt (962 690 402).

D'altra banda, es convida a turistes i als habitants del municipi a que facen turisme a la ciutat descobrint les diferents rutes històriques que es poden seguir a través de la web de turisme http://www.saguntoturismo.com/sagunto/web_php/index.php com són la ruta ibera, romana, medieval, ermites, industrial i urban art.

Pujar