elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt celebra el Dia de la Constitució donant protagonisme a la infància

Sagunt celebra el Dia de la Constitució donant protagonisme a la infància
  • La Fallera Major Infantil i l'alumnat dels col·legis van llegir articles de la Carta Magna, a la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt

MÉS FOTOS
Sagunt celebra el Dia de la Constitució donant protagonisme a la infància - (foto 2)

L'Ajuntament de Sagunt va celebrar ahir el Dia de la Constitució amb una lectura pública a càrrec de la infància del municipi. L'acte va tindre lloc a la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt, al qual van assistir membres de la Corporació Municipal, així com representants de diferents associacions i entitats del municipi.

Des de l'Alcaldia es va convidar a tots els centres d'Educació Infantil i Primària del municipi, tant públics com concertats, a participar en esta iniciativa en la qual alumnes que formen part del consell escolar de cada centre han llegit els articles del Títol I de la Constitució, format pels Drets i Deures Fonamentals. Així mateix, també va participar en la lectura la Fallera Major Infantil de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Aitana González.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, va tancar l'acte amb un discurs en el qual va assenyalar que «dies com hui, ens permeten reflexionar i posar en valor drets fonamentals que hui tenim gràcies a les lluites socials que van tindre lloc en el passat». En este sentit, l'alcalde va destacar que «els valors de llibertat, igualtat, justícia i pluralisme polític consagrats en la gènesi de la nostra Constitució són els que dibuixen el nostre horitzó. El principi de responsabilitat és el que ha de guiar el destí dels pobles en la presa de decisions per si mateixos. Una democràcia plena i ben consolidada ha d'estar molt ben assentada en l'exercici de la responsabilitat individual».

Així mateix, Moreno va continuar indicant que la celebració del Dia de la Constitució «ens recorda que som iguals en dignitat, sense importar lloc de naixement, raça, sexe, religió, opinió, condició mèdica, inclinació política, o qualsevol circumstància personal o social. I des d'aquell 1978 hem aconseguit una societat més avançada i madura».

L'alcalde també es va dirigir a l'alumnat dels centres escolars, agraint-los la seua participació: «No és atzar que hui els xiquets i xiquetes del municipi posen la seua veu als articles del Títol I de la Constitució, format pels Drets i Deures Fonamentals. Es diu que vosaltres sou el futur, però la veritat és que sou el present i reclameu el vostre paper actiu en la societat. La nostra comesa ha de ser permetre-vos-ho i fomentar la vostra participació».

L'acte va finalitzar amb el lliurament d'un exemplar de la Constitució a cada xiquet i xiqueta per part de la Corporació Municipal.

Pujar