19 de setembre de 2020 19/9/20

Sagunt cedix l'Economat de AHM a la Generalitat Valenciana per a construir un centre de dia i ampliar el CEAM

  L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha mostrat la seua satisfacció per “l'aprovació per unanimitat de la cessió de l'edifici de l'Economat i la seua parcel·la, a la Conselleria d'Igualtat i de Benestar Social, per a la construcció d'un centre de dia i de l'ampliació del CEAM”. El Ple ordinari, celebrat este dimarts 30 d'abril, va aprovar per unanimitat esta cessió.

  Esta iniciativa de l'Ajuntament i la Conselleria respon a una demanda plantejada des de fa temps pels usuaris del CEAM del Port de Sagunt, que reclamaven una ampliació ja que les instal·lacions són molt reduïdes. La gestió s'ha posat en marxa malgrat alguns problemes sorgits com, per exemple, que en ésser la Gerència, en el seu conjunt, una unitat registral, s'ha hagut de fer una segregació i després la cessió.

  L'alcalde ha manifestat que “la conselleria dirigida per Mónica Oltra s'ha compromés a portar avant este projecte que és molt important perquè respon a una demanda i a una necessitat social i perquè suposa la rehabilitació d'un dels elements més important de la Gerència”.

  L'alcalde ha destacat que amb l'Economat es completa tota la sèrie d'edificis que donen a l'avinguda 9 d'Octubre: l'edifici que utilitza la Unió Musical Portenya, les oficines on es troben els departaments municipals de Serveis Socials, Educació, etc., és a dir, “tot el que eren les antigues oficines de la Fàbrica, més el Casino, que estem a punt de remodelar amb un pressupost i un projecte ja assegurat d'un milió d'euros”.

  Fernández ha ressaltat la importància d'este pas: “les coses s'han fet diligentment i, per tant, ara esperem que el projecte s'execute per part de la conselleria el més prompte possible”.

  L'alcalde ha acabat tornant a incidir en la importància d'haver-se aprovat per unanimitat “sobretot tenint en compte que en els dies previs a l'aprovació, havia aparegut alguna veu crítica o alguna dissensió que crec que era més producte del joc polític. M'agradaria fer una crida a la responsabilitat per part de tots, perquè quan tenim un objectiu comú ningú hauria d'intentar aprofitar-lo políticament i a més de males maneres”.

  Pujar