elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt anuncia que celebrarà festes aquest estiu

Sagunt anuncia que celebrarà festes aquest estiu
  • L'Ajuntament es reuneix amb les penyes i els convida a plantejar el programa de festes que s'anirà adaptant a les restriccions del moment

MÉS FOTOS
Sagunt anuncia que celebrarà festes aquest estiu - (foto 2)

Asun Moll, la regidora delegada del Departament de Festes, s'ha reunit esta vesprada amb representants de les Federacions de Penyes de Sagunt i del Port de Sagunt per a posar la normativa vigent sobre la taula i tractar aspectes relacionats amb els actes festius d'este estiu, tenint en compte l'evolució de la pandèmia i les normes decretades per la Generalitat Valenciana.

La reunió s'ha centrat en tractar temes relacionats amb les activitats festives que es duran a terme durant este estiu, tant d'aquelles que se celebraran l'última quinzena de juliol a Sagunt, com les de la primera quinzena d'agost, en Port de Sagunt. El departament de Festes treballa conjuntament amb estes entitats per a poder dur-les a terme correctament segons la normativa vigent en eixe moment.

Durant la reunió, la regidora de Festes, Asun Moll, li ha suggerit a les penyes que realitzen un projecte festiu amb les propostes d'activitats a realitzar durant estes jornades. En eixe sentit, serà l'ajuntament l'encarregat d'acceptar si es duen a terme o no.

Asun Moll, regidora de Festes, ha explicat que han mantingut una reunió per a informar de la normativa que hi ha establida per la Conselleria de Sanitat fins al 24 de maig, que és la que ara mateix està en vigor: «Sobre la base de la normativa que ens marquen, transmetrem esta informació a les federacions de penyes, tant a la de Sagunt com a la del Port de Sagunt. Pense que la reunió ha sigut molt productiva perquè ells han assumit eixa responsabilitat de poder aplicar la normativa en les seues activitats festives. Sobre eixa base, començaran a programar. El primer que faran serà informar les associacions de penyes per a veure com poden dur a terme l'activitat que anys rere han estat realitzant». Al que ha afegit: «Ara mateix, l'activitat festiva com a Festes Patronals no està permesa, però em consta que ells el que volen és realitzar unes certes activitats festives en funció de la normativa aplicable en eixe moment. Tenen moltes ganes de treballar per la ciutat i de tirar avant una reactivació del mercat festiu. El departament de Festes està a la seua disposició per a portar avant esta activitat. Estarem pendents de cada normativa en cada moment i anirem treballant conjuntament».

Així mateix, el que sí que és segur és que es realitzaran certes activitats, entre elles concerts, però sempre contemplant per part de l'organització les mesures sanitàries i de prevenció enfront de la pandèmia, que seran, així mateix, d'obligat compliment per al públic. L'aforament serà limitat i, tant si els espectacles són gratuïts o de pagament, les entrades s'hauran d'adquirir prèviament.

Ricardo Melià, President de la Federació de Penyes de Sagunt, ha comentat el següent: «Agraïm a l'ajuntament per acollir-nos i per tindre esta reunió prèvia després de quasi un any i mig sense poder realitzar cap activitat com a associació, federació i assemblea de penyes. En primer lloc, acceptem la proposta que ens ha plantejat el departament de Festes complint els objectius que ens aniran marcant fins al pròxim 17 de juliol, on preveiem realitzar activitats amb aforaments reduïts o bé, amb la normativa vigent que hi haja en eixe moment. El camí és poder realitzar activitats, que la gent torne a gaudir a poc a poc d'unes festes regulades i recuperar tota eixa activitat econòmica de totes les empreses del sector servici».

A principis de juliol es realitzarà una assemblea conjunta de les 78 penyes del municipi amb la finalitat de posar en comú tota la programació, les activitats i la normativa vigent. Així ho ha explicat Ricardo Melià: «Tot això passarà per una assemblea de penyes que realitzarem en els pròxims mesos per a garantir a les nostres penyes sòcies tot el que es realitzarà dins de les restriccions i que es duran a terme unes activitats obertes a la ciutat de Sagunt i a tot el públic, dins de les mesures que hagen vigents en eixe moment».

Pujar