30 de maig de 2020 30/5/20

Sagunt acull una fira sobre emergències i seguretat pública

Sagunt acull una fira sobre emergències i seguretat pública - (foto 1)
  • Serà una jornada de portes obertes en la qual participaran el 29 de febrer més de 300 professionals en el recinte firal del Port de Sagunt al costat del Forn Alt

MÉS FOTOS
Sagunt acull una fira sobre emergències i seguretat pública - (foto 2)

La 19a Jornada de Portes Obertes sobre Emergències i Seguretat Pública reunirà al Port de Sagunt el pròxim 29 de febrer a més de 300 professionals de més d'una vintena d'organismes relacionats amb la intervenció en tot tipus d'emergències. Es tractarà doncs d'una jornada de portes obertes per a la ciutadania en general i per als xiquets en particular en la qual es podrà gaudir d'una autèntica exhibició de recursos, entre els quals destacaran helicòpters, vehicles patrulla, quads, motocicletes i embarcació policials, parc d'educació viària, circuits d'habilitat i simuladors de bolcada en accident de trànsit, drons policials i de rescat, globus sonda, cavalls, camions de bombers, dependència de comandament avançada, etc. És a dir, tots els recursos amb els quals compta la Comunitat Valenciana per a fer front a tot tipus de situacions. La jornada s'inaugurarà a les 10 hores i estarà oberta al públic fins a les 15 hores, en el recinte firal de Port de Sagunt al costat del Forn Alt.

En definitiva, esta fira servirà d'aparador per a mostrar com totes les agències i organismes en matèria de seguretat i emergències a la Comunitat Valenciana treballen diàriament i durant una emergència i quins són els recursos que utilitzen en una intervenció.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el Secretari Autonòmic Seguretat i Emergències, José María Ángel i la regidora de Policia Local de Sagunt, Natalia Antonino, han presentat este matí a l'ajuntament la jornada, que se celebra cada any en una ciutat de la Comunitat Valenciana. Darío Moreno ha destacat l'aposta per la seguretat tant de l'ajuntament com de la Generalitat Valenciana: «Es tracta de tindre coherència política. Veiem com la Generalitat intenta avançar en nous aspectes de seguretat, com el compromís de risc zero a les platges pensant a reduir les morts per ofegaments». L'alcalde ha afegit que la Generalitat està innovant amb les tecnologies més capdavanteres incorporant-les a la seguretat, i en eixe sentit «també l'Ajuntament de Sagunt ha demostrat una trajectòria d'aposta per la seguretat des que va començar la legislatura hem tret més de 30 places de policia per a arribar a un nivell òptim de prestació del servei i també estem apostant per les noves tecnologies com la incorporació dels drons».

Per la seua banda, José María Ángel ha ressaltat que la consellera Gabriela Bravo ha triat Sagunt per a esta fira perquè reunix tots els requisits: «Sagunt és una ciutat emblemàtica per la resposta a les platges, en la seguretat i l'ús de drons i que es preocupa per fer polítiques de seguretat pública». El secretari autonòmic ha destacat la importància de la trajectòria de l'Emergència valenciana i el projecte de solidaritat que hi ha darrere. També ha recordat que enguany és el vint aniversari del 112 i que darrere hi ha un conjunt de persones que reben entre 8000 i 10000 telefonades diàries: «Per al govern valencià és un orgull tindre un dels millors centres del 112 de l'Estat espanyol».

En esta ocasió, serà Sagunt la que es convertisca, per un dia, en epicentre dels servicis i recursos de seguretat i atenció a les emergències. La Policia Local de Sagunt exercirà d'amfitriona de la fira, en la qual participaran policies locals de municipis veïns, representants dels cossos i forces de Seguretat de l'Estat, l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, servicis sanitaris, prevenció i extinció d'incendis, l'UME, l'Agència Estatal de Meteorologia, voluntaris de Protecció Civil de diferents poblacions, salvament aquàtic, Creu Roja o recursos d'atenció psicològica, entre d’altres. Cadascun dels organismes participants, a més de comptar amb estand, impartiran tallers i demostracions de manera ininterrompuda durant tota la jornada, amb un ampli programa que inclou demostracions d'excarceració, primers auxilis, exercicis amb gossos ensinistrats (obediència, cerca de desapareguts, detecció de drogues i control de persones entre d’altres). Entre les novetats d'enguany, la jornada comptarà amb un jardí meteorològic, amb taller de simulació de predicció meteorològica i sondeig aerològic amb globus d'heli.

En el cas de la Policia Local de Sagunt, s'instal·laran uns estands amb exposició de motocicletes de trànsit, vehicles patrulla, quads i embarcació de la secció de platges, a més de la instal·lació d'un parc mòbil d'educació viària, un circuit d'habilitat amb bicicleta i un simulador de bolcada en vehicles.

Pujar