27 de novembre de 2020 27/11/20

Sagunt acull este cap de setmana el Campionat d'Espanya de Gimnàstica Estètica de Grup

Sagunt acull este cap de setmana el Campionat d'Espanya de Gimnàstica Estètica de Grup - (foto 1)

  El Saló de Plens de l'Ajuntament de Sagunt ha acollit en el matí de hui, dimarts 30 d'abril, la presentació del Campionat d'Espanya de Gimnàstica Estètica de Grup. Este campionat visitarà de nou Sagunt, després de fer-ho al mes de gener passat, durant este cap de setmana, els pròxims 3, 4 i 5 de maig en el Poliesportiu Municipal (internuclis).

  Prop de 700 gimnastes i els seus corresponents familiars o acompanyants visitaran Sagunt amb motiu d’este campionat esportiu que serà decisiu per als qui aconseguisquen passar a la següent fase que serà el Campionat del Món del 18 i 19 de maig a Cartagena. Un total de 37 equips infantils, 15 júnior i 15 sènior participaran en este campionat.

  A l'acte de presentació ha assistit l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el regidor d'Esports, Miguel Chover; i la presidenta de l'Associació Espanyola de Gimnàstica Estètica de Grup, Francisca Martínez. Per part seua, Fernández ha assegurat que este govern “aposta per l'esport com a estratègia no solament de ciutat saludable, sinó també de ciutat cohesionada i dinàmica que ens confinaria com a ciutat valenciana de l'esport amb tots els mèrits, tenim tanta gent que practica esport i federada que treballar per ella, dóna gust”.

  El regidor d'Esports, Miguel Chover, ha recordat quan al mes de gener es va celebrar la 1a edició de la Copa d'Espanya de Gimnàstica Estètica de Grup a Sagunt i “fruit d'una conversa va sorgir la possibilitat de fer el Campionat d'Espanya ací, ens posarem a treballar i el pròxim cap de setmana portarem a les millors gimnastes d'Espanya”. A més, ha destacat que este campionat “és encara més important perquè és classificatori per al Campionat del Món que se celebrarà a Cartagena”.

  La presidenta de l'Associació Espanyola de Gimnàstica Estètica de Grup, Francisca Martínez, en primer lloc, ha agraït a l'Ajuntament de Sagunt, a la regidoria d'Esports, a la vicepresidenta de l'associació Elena Azpilicueta i a la presidenta del Club Gimnàstica Sagunt, Carmen Crispín, per tot el treball realitzat i l'organització de l'esdeveniment. “Sagunt s'ha convertit sens dubte en un punt clau per a les nostres competicions. Este campionat és important pel mer fet de ser-ho però també perquè classifica als millors equips espanyols que passaran al Campionat del Món i que també tenim l'honor de celebrar-ho a Espanya, a Cartagena i convidem a tots a gaudir de l'espectacle, ja que és una oportunitat de presenciar una cosa diferent en un esport federat”.

  Finalment, Chover ha assegurat que fer esdeveniments “amb sentit comú és una aposta que hem pres des de fa temps, poder portar a conéixer a la nostra ciutat prop de 700 gimnastes amb els seus respectius familiars significa que tindrem un volum de visitants molt gran i com a ciutat obrirem les portes a tots estos visitants de la competició unint turisme, esport i cultura, en definitiva donant a conéixer la nostra ciutat”.

  El divendres 3 de maig, a les 16.30 hores, tindrà lloc la competició preliminar de les categories infantils en programa curt i llarg. El dissabte 4 de maig, a les 11 hores, serà el torn dels equips júnior i sènior en programa curt i llarg i, finalment, el diumenge 5 de maig, a les 11.30 hores serà la competició final de les categories júnior i sènior de tots dos programes. En acabar, serà el lliurament de medalles.

  Pujar