elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

‘Retòrica de la incertesa’ s’estrena divendres en la Casa Municipal de Cultura

‘Retòrica de la incertesa’ s’estrena divendres en la Casa Municipal de Cultura
  • Esta obra va ser la guanyadora del Premi de Teatre Pepe Alba Ciutat de Sagunt l’any 2019. L’actuació, que és en valencià i apta per a tots els públics, començarà a les 20.30 hores i l'entrada és gratuïta

La representació Retòrica de la incertesa tindrà lloc el divendres, 22 d'octubre, en la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt. Esta obra, que és en valencià i apta per a tots els públics, s’estrenarà a les 20.30 hores i l'entrada és lliure i gratuïta, per la qual cosa no cal fer reserva prèvia. Esta és una activitat organitzada pel Gabinet de Promoció del Valencià de l'Ajuntament de Sagunt i forma part de la programació de l’agenda cultural de tardor de la delegació de Cultura.

El text original és de l’escriptor Roger Pou, qui va guanyar el XVI Premi de Teatre Pepe Alba dels Premis Ciutat de Sagunt l’any 2019. D’altra banda, el director de l’obra és Toni Ruiz, de la Companyia Cercle de Teatre.

L’obra ens transporta a una petita i austera habitació de l’Hostal França, concretament, a les darreres hores de Walter Benjamin. Com ha arribat fins ací, fins al poblet fronterer de Portbou? Quina incertesa vital el conduirà a prendre la fatal decisió? La vida és molt complexa. L’existència, a voltes absurda, podria simplificar-se en seixanta-quatre caselles i un seguit de moviments. Les converses al voltant d’un tauler d’escacs entre Walter i diversos contrincants, sobre la vida, l’art, l’amor, la política, la humanitat, condicionaran les decisions preses per Benjamin en el passat. La incertesa el perseguix en el seu exili constant, un exili que acabarà a Portbou.

Roger Pou Llavina és llicenciat en Història per la Universitat de Barcelona. Exercix de professor de secundària i batxillerat d’arts escèniques a l’Institut Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar. Ha fet estudis de pedagogia teatral i dramatúrgia a l’Institut del Teatre i a la Universitat Pompeu Fabra. També, és director del Taller de Teatre d’Arenys de Mar des del 2005. A més a més, ha escrit més d’una vintena de títols per a jóvens i xiquets i xiquetes i ha guanyat premis teatrals amb les obres El misteri del museu (Premi Bell-lloc de Teatre juvenil de Sant Pere de Ribes, 2009) i Desgana (Premi Saó de Ponent de Textos de Petit Format, Mollerussa, 2017). Així mateix, escriu guions per a recreacions històriques i per a rutes teatralitzades per a les exposicions itinerants del Museu Fidel Fita d’Arenys de Mar. Ha dirigit les lectures dramatitzades de Ruyra i els caputxins, 2015, i d’Els pastorets de Folch i Torres l’any del seu centenari, 2016. Ha participat, juntament amb la Coral Sant Jordi, en la lectura dramatitzada Versos versus Versos i en els actes del quart centenari de la mort de Shakespeare i Cervantes l’any 2016. En eixa mateixa línia, també dirigix i actua en la Consueta de Sant Francesc, obra de teatre medieval del segle XVII, recuperada el 2019 per la Universitat de les Illes Balears i l’editorial Mediterrània.

Pujar