elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Requisen 120 kg de taronja en el mercat de Sagunt per la seua procedència il·legítima

Requisen 120 kg de taronja en el mercat de Sagunt per la seua procedència il·legítima
  • La fruita hauria sigut sostreta d'un camp sense autorització

Gràcies al treball de coordinació que estan realitzant la Guàrdia Rural i la Policia Local amb l'equip ROCA de la Guàrdia Civil, es van requisar 120 kg de taronges d'una parada del mercat municipal ja que no es podia acreditar la seua procedència legítima. Finalment, després de les gestions corresponents la Guàrdia Civil va corroborar la procedència il·legítima de la fruita en qüestió.

La regidora i presidenta del Consell Local Agrari, Gloria Parra, ha manifestat que és important que la ciutadania i les persones que es dediquen a l'agricultura a Sagunt sàpien que s'està treballat «d'una manera ímproba per a evitar sostraccions en els cultius, però que a més s'han intensificat els controls tant en els mercats municipals com en les fruiteries de la ciutat». En este sentit, la delegada ha explicat que des del Consell Agrari s'ha especialitzat un equip del cos de Vigilància Rural perquè faça eixes tasques de control tant en les parades dels mercats com en els establiments de la ciutat, «ja que la manera d'acreditar la procedència dels fruits té moltes característiques i molts serrells solts, per la qual cosa aquelles persones que vulguen cometre un il·lícit tenen moltes maneres d'intentar enganyar els guàrdies».

Com ha apuntat la regidora, «són ja tres setmanes les que estem implementant totes estes noves estratègies per a garantir la seguretat en el camp, així com s'han realitzat inspeccions en els mercats tots els dies que s'han celebrat i solament hi ha hagut este fet, la qual cosa diu molt de la professionalitat i de la qualitat de les persones que treballen en els nostres mercats municipals». Amb estos controls, continua explicant la regidora, el missatge és que: «a la nostra ciutat serà molt complicat que aquelles persones que vulguen lucrar-se a costa del treball dels altres, ho puguen fer perquè s'intensificaran estos controls tant en origen com en els punts de venda».

Pujar