elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Reis d'Orient arriben a Sagunt

Els Reis d'Orient arriben a Sagunt

  Un any més els Reis d'Orient visitaran Sagunt. Serà, com ja és tradició, el dissabte 5 de gener quan les ses Majestats Reials desembarquen en el port marítim sobre les 11 hores i recórreguen les principals vies dels dos nuclis durant la vesprada. Totes estes activitats estan organitzades com cada any per la delegació de Joventut.

  El delegat de Joventut, Guillermo Sampedro, ha explicat que enguany "hem decidit obrir la cavalcada a la ciutat i s'ha fet una iniciativa que es diu 'Cavalcada oberta' en la qual es dóna participació tant a les persones com a les entitats. Estem molt contents perquè més de 200 persones participaran com a voluntaris, sense comptar a altres entitats com a falles, clubs i altres, entre patges, patges reals, patges de desembarcament, voluntaris i col·laboradors".

  Sampedro ha assegurat que la 'Calvalcada oberta' "ha funcionat molt bé tant en l'àmbit associatiu, amb les empreses que s'han animat, com per part dels ciutadans i ciutadanes que han volgut col·laborar en la desfilada. Hi participaran 19 entitats entre falles, clubs i associacions, 3 AMPAS i l'Escola Municipal de Teatre que també col·labora amb les desfilades. Destacar que hem realitzat un esforç en qualitat i quantitat, perquè aprofitant que Sagunt és Capital Cultural hem volgut donar-li un enfocament més cultural a la cavalcada i hem tancat la presència de 3 companyies de teatre en les desfilades, com són Maduixa Teatre, amb l'espectacle 'Megànimals', que són estructures inflables amb balls i cançons, Xarxa Teatre con 'l'Espectáculo La Mar' i Airshow con animals fantàstics inflables".

  Ses Majestats Reials arribaran al port marítim a les 11 hores en un acte que comptarà amb la presència de grups d'animació. L'accés al moll serà per als vianants, per la qual cosa es recomana que qui assistisca aparque els vehicles fora del recinte, per la zona de l'Albereda i rodalies.

  A la vesprada, els Reis d'Orient recorreran les principals vies dels dos nuclis de la ciutat en la tradicional cavalcada. Començarà a Sagunt a les 17 hores en el carrer Almenara, i seguira per la plaça Blasco Ibáñez, Camí Real fins a l'Ajuntament. Al Port de Sagunt començarà a les 19 hores en l'avinguda 9 d'Octubre, continuara per carrer del Treball fins a la Tinència d'Alcaldia. Al final de cada recorregut, l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, rebrà els tres Reis. A més, es farà una recepció a Almardà i Baladre.

  Les carrosses que formaran les comitives repartiran un total de 13'2 tones de caramels sense glúten, 11.500 bosses de distintes llepolies.

  Enguany la temàtica triada per a la cavalcada és 'Animals fantàstics'. Hi participaran diverses comparses, entre falles, clubs esportius, entitats benèfiques i cases regionals. "Hi haurà presència d'animals inflables, gegants, que donaran colorit i presència a la desfilada", ha declarat el regidor, que ha indicat que una altra de les novetats ha sigut "la presència d'emissaris reials en les dos Sant Silvestre on Joventut va col·laborar amb els clubs d'atletisme locals".

  Guillermo Sampedro ha agraït, així mateix, la col·laboració de les associacions i empreses del municipi: "Enguany les empreses han fet un important esforç per col·laborar, algunes el fan des de fa anys i unes altres s'han sumat en esta edició. Des d'ací volem donar les gràcies al restaurant El Mirador, SAGGAS, Urban Planet i Boluda per la seua enorme aportació; a la pastisseria La Moderna, Extintores Semamcoin, Plumed, l'empresa d'alimentació Panamar, Carrefour, AVSA i l'associació d'empreses ASECAM. També volem agrair la col·laboració i suport del port marítim i del parc de bombers".

  Bernat Alonso Santos, autor del cartell de la Cavalcada

  La imatge triada per a anunciar la Cavalcada de Reis de Sagunt és obra de l'alumne del Centre Ocupacional Sant Cristòfol, Bernat Alonso Santos.

  El cartell de l'esdeveniment s'ha triat a través d'un concurs en el qual van participar 40 alumnes dels centres ocupacionals Sant Cristòfol i Socoltie. El premi per al guanyador, a més de la publicació de la il·lustració en el cartell de la cavalcada, és un lot de material de llibreria i un altre per al Centre Ocupacional Sant Cristòfol.

  Pujar