elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Reis d’Orient arribaran este diumenge a Sagunt

Els Reis d’Orient arribaran este diumenge a Sagunt
  • La Cavalcada de Reyes començarà a les 17 hores al Port de Sagunt i a les 19 hores a Sagunt. Hi participaran al voltant de 1200 persones

Ses Majestats els Reis d'Orient arribaran este diumenge 5 de gener al port marítim de Sagunt. A partir de les 10.30 hores, el moll estarà ple d'activitats infantils, com  matalassets inflables, tallers i música mentre s'espera l'arribada dels reis. Melcior, Gaspar i Baltasar visitaran de matí Almardà i Baladre.

La tradicional Cavalcada de Reis, el tema de la qual enguany són els viatges d'aventures al voltant del món, començarà a les 17.00 h. Primer transcorrerà pel Port de Sagunt, amb un recorregut que canvia respecte a l'any passat, ja que s'iniciarà en l'Albereda i recorrerà l'avinguda 9 d’Octubre fins al Triangle Umbral on Melcior, Gaspar i Baltasar seran rebuts amb una actuació teatral. A partir de les 19 hores, aproximadament, serà el torn de recórrer el nucli de Sagunt. La cavalcada iniciarà el seu recorregut al carrer Almenara fins a les portes del consistori pel Camí Reial, i finalitzarà amb l'Adoració dels reis en el pesebre vivent a càrrec de Passió per Sagunt en la plaça Major.

En la tradicional Cavalcada, prop de 1200 persones entre voluntaris, empreses, col·lectius i associacions col·laboraran perquè els més xicotets puguen gaudir d'esta cavalcada més inclusiva.

La Regidoria de Joventut i Infància per a celebrar esta festivitat ha dut a terme la iniciativa Cavalcada Inclusiva, amb l'objectiu que persones amb diversitat funcional tinguen un espai preferent tant en la desfilada de la cavalcada com per a gaudir des de fora l'esdeveniment.

D'altra banda, gràcies a la Cavalcada Oberta, proposada per la Regidoria de Joventut i Infància, s'ha aconseguit una alta participació de la ciutadania. En les dos cavalcades participaran un total de 12 entitats locals, entre falles, cases regionals, clubs esportius, etc. que sumaran prop de 500 persones; al voltant de 350 persones entre menors i famílies de les AMPAS dels col·legis Begonya, María Yocasta, Vilamar, Tierno Galván, Cronista Chabret i María Immaculada; així com 160 voluntaris i voluntàries entre Corresponsals, DinaKids, etc.

A més, les actuacions que es podran gaudir durant les desfilades seran a càrrec d'unes 100 persones de les companyies La Fam, Xarxa Teatre, Airshow, Iknotiz, Décimo Arte, Batukada Green Gos, La Niña Cristal i Dolçainers.

Així mateix, l'alumna de l'IES Clot del Moro, Victoria Rivero, ha sigut la guanyadora del disseny del cartell de la cavalcada de l'alumnat del batxillerat Artístic que va participar en este certamen. L'alumne Llopis Alonso va quedar en segona posició.

D'altra banda, com a novetat d’enguany Ses Majestats els Reis d’Orient vestiran uns vestits exclusius confeccionats voluntàriament per Teresa Agudo que la modista va presentar a principis de desembre en el consistori de la ciutat.

Pujar