elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La regidoria de Medi Ambient posa en marxa una campanya de conscienciació per a protegir els nius d'oronetes i ratapinyades

La regidoria de Medi Ambient posa en marxa una campanya de conscienciació per a protegir els nius d'oronetes i ratapinyades
  • Es tracta d'espècies protegides necessàries per a controlar de manera natural les plagues agrícoles, mosquits i mosques

MÉS FOTOS
La regidoria de Medi Ambient posa en marxa una campanya de conscienciació per a protegir els nius d'oronetes i ratapinyades - (foto 2)

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sagunt ha posat en marxa una campanya per a conscienciar a la població de la necessitat de cuidar i respectar els nius d'aus, ja que tant les oronetes i altres ocells xicotets són necessaris per a controlar de manera natural les plagues agrícoles, mosquits i mosques, igual que les ratapinyades. La campanya, que ja ha començat, consisteix en la creació i distribució de cartells i anuncis radiofònics de conscienciació.

En este sentit, la campanya inclou diverses frases de conscienciació i advertiment com per exemple ‘Ajuda a conservar els seus nius. Evita destruir-los’ i ‘Són espècies protegides. La destrucció dels seus nius i hàbitats és una infracció greu’. A més a més, tant la cartelleria com els anuncis compten amb informació perquè la ciutadania entenga l'acció, algunes de les dades que se li proporcionen a la ciutadania és el tipus d'espècies que estan protegides i el motiu.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha explicat que és «important entendre que la nostra ciutat és un ecosistema en sí que té flora i fauna, i precisament en el control de plagues urbanes també juga un paper important. És per això que és important mantindre un equilibri i assegurar-nos que este tipus d'insectes tenen depredadors naturals que ajuden a controlar la seua població».

En este sentit, Darío Moreno ha explicat que des del departament de Medi Ambient s'està duent a terme esta campanya perquè la ciutadania respecte els nius d'ocell, «ja que és de l'interés de tots i totes la seua protecció, perquè així aconseguirem una ciutat que és més amable amb el medi ambient, però alhora permet controlar eixe tipus de plagues urbanes».

Pujar