25 de novembre de 2020 25/11/20

La regidoria de Joventut i Infància de Sagunt prepara la 6a edició del Mangetsu

La regidoria de Joventut i Infància de Sagunt prepara la 6a edició del Mangetsu - (foto 1)
  • El Casal Jove acollirà un any més este festival de temàtica japonesa, manga i anime durant el 7 i 8 de febrer

La regidoria de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt està preparant la 6a edició del Mangetsu juntament amb els Corresponsals dels IES. Este festival de temàtica japonesa, manga i anime tindrà lloc el 7 i 8 de febrer en el Casal Jove del Port de Sagunt.

Com a novetat d'enguany, destaca la major presència de cultura coreana que, juntament amb la japonesa i l'oriental en general, conformen tot este festival. Hi haurà tallers de llengua i escriptura coreana, concursos, presentacions de llibres, cinema, concursos, xarrades, tallers (enfocats tant a xiquets com a adolescents), exhibicions, presència de youtubers, etc.

En la zona destinada als estands hi haurà 15, una xifra similar a l'any passat, amb llocs de menjar oriental, il·lustradors/as pispa, marxandatge, entre altres. També hi haurà una zona infantil i una altra enfocada a públic adolescent, amb tornejos de videoconsoles retro, màquines de recreatives, zona de realitat virtual, així com circuits de hoverboard i Mario Kart.

Com a col·laboradors del festival està l'associació La Cova del Llop, els Cinemes Yelmo, el restaurant Sushi Time, l'empresa Game Crew, a més del club Judo Canet i la Universitat de València, els qui col·laboren amb els premis per als concursos.

El regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, ha assegurat que a Sagunt «hi ha molta passió per la cultura japonesa, el manga o l'anime. Per això estem consolidant este festival, que és un èxit entre el públic infantil i adolescent, augmentant les activitats, els tallers, concursos i estands». Quant a la novetat d'enguany, «hi haurà una major presència de la cultura coreana, tant de ball com nous tallers de cal·ligrafia i idioma coreans». Sampedro ha destacat que el principal objectiu és «que la gent jove es divertisca en un festival per a tots els públics que, a més, està organitzat pels propis jóvens que col·laboren amb la Regidoria a través del programa Corresponsals». A més, des de la regidoria recorden que es posarà a disposició un bus gratuït el dissabte 8 de febrer per al públic que vulga assistir des de València.

Pujar