elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Regidoria de Joventut i Infància presenta el cartell de l’Splash 2020

La Regidoria de Joventut i Infància presenta el cartell de l’Splash 2020
  • Xúlia Vicente és l'autora del cartell de l'edició d'enguany del Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana que se celebrarà el 27, 28 i 29 de març

La Regidoria de Joventut i Infància ha presentat el cartell de l'edició de 2020 de l’Splash, una obra de l'autora Xúlia Vicente. Esta presentació, en la qual han estat presents, a més de la creadora, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, suposa el tret d'eixida de la 7a edició del Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana que tindrà lloc a Sagunt el 27, 28 i 29 de març.

La creadora del cartell del Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana, va nàixer a Cariño (A Corunya) en 1993, però es va graduar en Belles Arts a València en 2015. Vicente ha publicat treballs en fanzines com a Nimio, Voltio o Sacoponchos del qual és cofundadora i és coautora de Duerme pueblo (Ediciones La Cúpula, 2016), el seu primer còmic, amb Nuria Tamarit, amb qui també es va encarregar de la part gràfica de les aventures d’Anna Dédalus Detective: El misterio de la mansión quemada (Andana, 2015). A més és la dibuixant d’Ari, cazador de dragones (Sallybooks, 2016) amb guió de Manuel Guitiérrez, ha col·laborat amb Jot Down, Arrós Negre, Oiga Mire Mañana, Lis en Fleur o Meinstrim i va coordinar el Club de Còmic de Bellas Artes.

Com quasi tots els autors que vénen al festival són nacionals, segons l'artista, «la meua idea va ser crear un xicotet terrari on trau el cap una potencial lectora a través de la pàgina d'un còmic i on hi ha un compendi de diversos gèneres del còmic, diferents personatges en un ambient, el món del còmic, que a Espanya és molt menut però molt variat i ric». Per a Vicente, en el cartell hi ha romanç, terror, detectius, ciència-ficció, «que és el que jo sent quan vaig a l’Splash ja que tens una finestreta a tot tipus de públic, cosa que no crec que passe en tots els salons del còmic».

El regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, ha destacat la figura de Vicente com a il·lustradora i del seu treball per al festival com «tot un encert». Sampedro ha recordat que tots els anys s'encarrega a una il·lustradora i artista dona la realització del cartell per a potenciar la figura femenina en el festival i ha declarat que Vicente «malgrat la seua joventut, és una vella coneguda del festival ja que hi ha format part en totes les edicions».

Per a l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, tornar a celebrar este festival «és una molt bona notícia per a Sagunt perquè cada vegada va guanyant en importància». A més, que la regidoria haja apostat per una persona jove i amb talent per a la realització del cartell «és una bona decisió de la Regidoria de Juventut i Infància ja que les noves generacions tenen molt de talent». Moreno ha destacat també l'elecció d'una dona per a l'elaboració del cartell ja que esta decisió «seguix la línia del departament d'Igualtat que busca visibilitzar les dones en tots els àmbits i particularment en el cultural i artístic en el qual queda molt per fer».

Pujar