6 d’agost de 2020 6/8/20

La regidoria d'Esports de Sagunt senyalitza tres rutes de marxa nòrdica i anima a la ciutadania al fet que realitze esta pràctica esportiva

La regidoria d'Esports de Sagunt senyalitza tres rutes de marxa nòrdica i anima a la ciutadania al fet que realitze esta pràctica esportiva - (foto 1)
  • Es tracta d'itineraris dissenyats per a gaudir del valor històric i paisatgístic del municipi i els seus voltants alhora que es practica esta modalitat esportiva

La regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt ha donat a conéixer la senyalització de tres rutes de marxa nòrdica que recorren diferents zones del municipi i que ja es poden recórrer de manera individual, sempre que es complisquen les recomanacions i franges horàries. Serà a partir de la Fase 2 de la desescalada quan l'Àrea d'Activitat Física i Salut reprenga les marxes guiades en grup.

Estes rutes estan perfectament identificades i formen part de la Xarxa de Destinacions Turístiques de Marxa Nòrdica de la Comunitat Valenciana, sent itineraris dissenyats expressament per a la pràctica d'esta tècnica esportiva, mentre al seu torn es gaudix del valor històric i paisatgístic del municipi i els seus voltants. A l'inici de cada ruta, en el punt de trobada, hi ha un cartell explicatiu en el qual apareixen detallades les característiques, el mapa i la informació completa de cada recorregut.

El regidor d'Esports, Javier Raro, s'ha desplaçat a la platja del Port de Sagunt, junt a la tècnica d'Esports i la coordinadora de l'Àrea d'Activitat Física i Salut, per a donar a conéixer el recorregut d'una de les rutes, així com els beneficis que té la realització d'esta pràctica esportiva. Per això, Estrany anima a tota la ciutadania al fet que participe en estos recorreguts que són ideals per a realitzar una jornada d'unes dos hores combinant diversos tipus de terreny i un desnivell acumulat no excessivament alt.

Estes rutes no sols estan dirigides per a veïns i veïnes de Sagunt, sinó que des de la delegació d'Esports també han plantejat els recorreguts com una opció de turisme saludable, una alternativa per a aquells que visiten el municipi i desitgen gaudir de les seues vacances emprant el seu temps lliure en la pràctica esportiva.

Des de l'Àrea d'Activitat Física i Salut destaquen que ja fa temps que estan potenciant la pràctica d'este esport tan beneficiós com és la marxa nòrdica, una disciplina adequada per a pràcticament tothom pel fet que es considera suau i al fet que es pot adaptar a les exigències, capacitats i a l'edat dels qui la practiquen. Cal recordar que la marxa nòrdica aporta múltiples beneficis i que es basa a caminar ajudant-te d'uns bastons especials que milloren la postura.

Quant a les tres rutes presentades este matí destaquen que estan perfectament senyalitzades i que combinen diferents paisatges i terrenys. En primer lloc, la ‘Ruta Masia Aigua Fresca’ part del Pavelló René Marigil, passant per l'Alqueria de l'Aigua Fresca i per l'Església de Sant Cristòfol entre altres llocs. En segon lloc, l'‘Itinerari del Palància a la Mar’ comença a la platja del Port de Sagunt i recorre un total de 10 km, passant pel riu Palància i per la costa del Port de Sagunt. Finalment, la ‘Ruta de Patrimoni Industrial’ té el seu punt d'inici en el Pavelló José Veral, passant per tota la zona industrial i del port marítim del municipi.

Pujar