10 d’agost de 2020 10/8/20

La regidora de Turisme de Sagunt assistix a l'Assemblea General de la Xarxa de Jueries d'Espanya celebrada a Jaén

La regidora de Turisme de Sagunt assistix a l'Assemblea General de la Xarxa de Jueries d'Espanya celebrada a Jaén - (foto 1)
  • La reunió va comptar amb una alta participació de les ciutats integrades en la Xarxa, la qual cosa posa de manifest l'interés de les propostes per a l'any vinent encaminades a la protecció i difusió del llegat sefardita

MÉS FOTOS
La regidora de Turisme de Sagunt assistix a l'Assemblea General de la Xarxa de Jueries d'Espanya celebrada a Jaén - (foto 2)

La delegada de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt, Natalia Antonino, junt a la tècnica de Turisme, va assistir ahir, 12 de desembre, a la 53a Assemblea General Ordinària de la Xarxa de Jueries d'Espanya que es va celebrar a Jaén. Esta assemblea, que va estar presidida per l'alcalde de Jaén, Julio Millán, en qualitat de president de la Xarxa, va comptar amb la participació de nombrosos representants institucionals de les 22 ciutats que formen la Xarxa de Jueries.

La regidora de Turisme ha recordat que Sagunt, des d'enguany, forma part d'esta Xarxa que «compta amb un llarg bagatge de la mà de les jueries més importants d'Espanya. A més del que suposa este prestigi, esta assemblea permet a Sagunt fer-se eco de les accions d'èxit que ja es posen en pràctica en altres ciutats i hem pres nota d'això per a fer valdre la jueria de la nostra ciutat, que, a més, és l'única de tota la Comunitat Valenciana que encara manté el seu traçat original».

Durant l'assemblea, que es va celebrar en el Palau Municipal de Cultura, es va treballar en diferents assumptes d'interés, fonamentalment en el pressupost i en els nous projectes per a l'any 2020, englobats tant en l'àrea de Promoció Turística com en les àrees d'Educació o Cultura.

Tal com expliquen des del departament de Turisme, l'altíssima participació en esta assemblea, en la qual han participat 19 de les 22 ciutats integrants de la Xarxa, posa de manifest l'interés creixent que suposa per a estes ciutats les diferents propostes articulades des de la Xarxa entorn de la revaloració del patrimoni sefardita.

Entre les propostes que s'han plantejat per al pròxim 2020 destaquen, entre d’altres, la intensificació de les activitats enfocades a una major promoció nacional, així com tres nous projectes entorn del jueu-espanyol, la gastronomia sefardita i la formació de guies en una plataforma de continguts online. L'objectiu és, tal com va explicar l'alcalde de Jaén, buscar i incorporar-se a iniciatives de turisme que sumen a les ja existents.

La celebració de l'assemblea va comptar amb diverses activitats, com la presentació de les guies turístiques de les ciutats de la Xarxa de Jueries –que poden consultar-se en la web www.redjuderias.org-, una visita guiada pel Jaén jueu i un menjar institucional.

Pujar