11 d’abril de 2021 11/4/21

Quico Fernández mostra la seua preocupació per una possible nova delimitació que traga del domini públic marítimo-terrestre el malecó

Quico Fernández mostra la seua preocupació per una possible nova delimitació que traga del domini públic marítimo-terrestre el malecó - (foto 1)

  L'alcalde en funcions de Sagunt, Quico Fernández, ha explicat que un dels problemes que s'han resolt en l'actual legislatura ha sigut l'assumpte del malecó de Menera, que era un dels “grans objectius que teníem: neutralitzar eixa demanda d'expropiació, que va arribar a valorar-se en 100 milions d'euros i que gràcies al treball que hem desenvolupat des del departament jurídic hem neutralitzat ja amb una sentència fins del Tribunal Suprem”.

  Cal recordar que en la resolució del 30 de juny de 2014 es va aprovar una modificació de la delimitació a l'efecte d'excloure del domini marítimo-terrestre la finca registral 37.075, coneguda com a malecó de Menera. Això va fer que l'empresa Prosagunsa, propietària dels terrenys, sol·licitara a l'Ajuntament de Sagunt la seua expropiació per un import de 100’7 milions d'euros. No obstant això, al final va quedar sense efecte la modificació de la delimitació i els terrenys van tornar a estar inclosos en el domini públic.

  No obstant això, Fernández ha indicat que en les últimes setmanes s'ha filtrat que la Demarcació de Costes i el ministeri de Medi Ambient estan plantejant una nova delimitació del domini públic marítimo-terrestre. “La veritat és que no sabem res, però és molt preocupant perquè, precisament, va ser la mateixa Demarcació de Costes la que va generar el problema. Nosaltres estarem damunt i esperem que el pròxim govern també ho estiga perquè afecta directament als interessos públics, generals i de la nostra ciutat”, ha manifestat l'alcalde en funcions.

  “No es pot modificar la línia marítimo-terrestre sense atendre criteris objectius que són els que nosaltres hem utilitzat per a excloure el malecó del domini general. Crec que la Demarcació de Costes i el ministeri de Medi Ambient hauran d'estar molt atents a la sentència que ja s'ha produït i, per tant, a resoldre esta qüestió de la manera més positiva per a l'ajuntament de Sagunt”, ha declarat Quico Fernández.

  Així mateix, l'alcalde en funcions insta el ministeri de Medi Ambient perquè “retire eixe projecte d'espigons del nord sense haver resolt el problema de la platja d’Almardà, ja que comença l'estiu i es troba en la mateixa situació. No pot ser que haja canviat el govern del PP al PSOE i que la situació siga la mateixa. Des de Compromís, tant en el govern com en l'oposició, allà on estiguem, serem absolutament exigents perquè es preserve el nostre litoral”.

  Pujar