elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Puig, sobre l'arribada de Volkswagen: “És la millor notícia empresarial en mig segle”

Puig, sobre l'arribada de Volkswagen: “És la millor notícia empresarial en mig segle”
  • El president assegura que la factoria de bateries a Sagunt convertirà a la Comunitat en un pool innovador de la nova mobilitat

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha valorat la decisió de Volkswagen d'instal·lar la seua gigafactoría de bateries a Sagunt com “la millor notícia empresarial en mig segle”.

“L'arribada de Volkswagen a Parc Sagunt II suposaria la major inversió inicial que ha rebut la Comunitat Valenciana en la seua història”, ha destacat el president, que ha dit que és equiparable a l'arribada de Ford a Almussafes en 1976, que va suposar una transformació en l'ocupació, en les exportacions, en les infraestructures, en els sectors industrials auxiliars i en la creació de les classes mitjanes en la Comunitat Valenciana. 

Així, Puig ha destacat que la Generalitat ha treballat a fons i amb discreció des de fa mesos per a atraure aquesta gran inversió industrial. 

Una inversió, ha assenyalat, que està vinculada a l'assignació de fons europeus del PERTE del vehicle elèctric convocat el Govern d'Espanya, per la qual cosa ha afegit que cal mantindre la prudència. 

El conseller d'Economia, Vicent Soler, ha assegurat també la seua satisfacció per l'arribada de la planta de bateries a Sagunt “perquè hi ha hagut un treball molt intens” i “que demostra l'aposta decidida de la Generalitat per la reindustrialització del territori”.

“Entorn favorable a aquesta inversió”

El president ha agraït la confiança que Volkswagen ha depositat en la Comunitat Valenciana. “L'empresa sap que ací trobarà un entorn favorable a aquesta inversió: el suport de la Generalitat, la seguretat jurídica, l'estabilitat política, el dinamisme econòmic i l'acord social”.

“Hem insistit moltes vegades en una convicció: la màxima prioritat de la Generalitat és ajudar a crear ocupació de qualitat”, ha afegit el president “Hui s'avança d'una manera decisiva cap a un fet històrica per dos motius: el primer perquè una planta d'aquestes característiques és una font d'ocupació d'alta qualitat”, ha dit el Puig, que ha recordat que Vokswagen ha anunciat 3.000 llocs de treball en la factoria de Sagunt.

“En segon lloc”, ha continuat el president, “perquè una inversió d'aquest tipus és un impuls a la reindustrialització. Albergar la fabricació del nucli dels cotxes elèctrics, les bateries, convertiria a la Comunitat Valenciana en un pool innovador de la nova mobilitat”, ha assenyalat el president.

“Un pool europeu d'indústria, d'alta tecnologia i de sostenibilitat”, ha apuntat. 

Ximo Puig també ha destacat que amb les actuals tensions energètiques per la guerra d'Ucraïna aquesta notícia cobra un especial valor, “tant econòmic com social i moral”.

La Comunitat reforça la seua posició en la indústria de l'automòbil

El president ha conclòs la declaració assegurant que ara la Comunitat Valenciana reforça la seua posició en la indústria de l'automòbil amb l'interés de Volkswagen: “El segon major fabricant de vehicles del món, la major empresa alemanya i una de les companyies que lidera la transició a una mobilitat sostenible”.

El president ha agraït el treball conjunt del grup Volkswagen, (per la seua confiança en la nostra terra i pel treball rigorós en les desenes de reunions i contactes) al Ministeri d'Indústria i al Govern per tot el suport, als responsables de les Conselleries d'Hisenda, Economia i Territori i als seus equips, i també a l'Ajuntament de Sagunt.

“Hui hem aconseguit un pas decisiu. Un pas crucial per a impulsar la recuperació, generar més ocupació i millorar el futur de la Comunitat Valenciana”, ha conclòs el president.

Pujar