30 de maig de 2020 30/5/20

Promoció Econòmica de Sagunt crea un programa d’accions formatives online i gratuïtes durant l’estat d’alarma

Promoció Econòmica de Sagunt crea un programa d’accions formatives online i gratuïtes durant l’estat d’alarma - (foto 1)
  • Els interessats a realitzar algun curs de teleformació podran realitzar la inscripció a partir de demà a través del següent enllaç sagunto.portalemp.com/

El departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Sagunt ha creat el programa ‘Jo em quede a casa. Forma’t a casa’, una iniciativa que oferix a la ciutadania cursos de formació online i gratuïts durant l'estat d'alarma per l'actual alerta sanitària. Les inscripcions poden realitzar-se des de demà, 28 de març, fins al 6 d'abril. Les sessions de teleformació donaran principi el 15 d'abril.

Des de Promoció Econòmica expliquen que davant la situació d'emergència sanitària de confinament i del cessament d'algunes activitats productives, oferixen la possibilitat de formar-se des de casa per a preparar-se per al nou panorama laboral. Per això, aquelles persones que es troben en situació de desocupació tenen l'opció de formar-se telemàticament en diverses àrees que li permetran reforçar el seu currículum de cara a la nova cerca d'ocupació.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha explicat que des de Promoció Econòmica oferixen accions formatives constantment a la ciutadania però que, en este cas, com que no es pot fer de manera presencial i a causa de l'actual situació han adaptat els continguts de manera telemàtica. En este sentit, assegura que «este és un exemple més de com els departaments, davant la situació actual, estan actualitzant les seues funcions per a poder continuar prestant servicis a la ciutadania».

Tal com ha informat l'alcalde, actualment el programa compta amb diferents accions formatives disponibles per a tots els interessats/as com: curs de manipulació d'aliments i al·lergògens (20 hores), tècniques de cerca activa d'ocupació per internet (20 hores, i inclou un mòdul de marca personal), nivell bàsic en prevenció de riscos laborals (30 hores i inclou un mòdul de treball en altura), certificat digital per a comunicar-se amb l'administració de manera electrònica (20 hores) i introducció a les xarxes socials, Google i a les seues aplicacions (20 hores).

D'altra banda, per a aquell sector de la població que estiga interessat en l'àrea de l'emprenedoria, també hi ha tres cursos disponibles que estan concebuts com un itinerari formatiu, encara que es poden realitzar de manera individual. Són els següents: idees de negoci (25 hores), pla d'empresa (25 hores) i digitalització i tràmits administratius amb l'administració (25 hores).

A més, s'està treballant per a oferir nous cursos de formació especialitzats en idiomes, especialment anglés i enfocat al món de l'hosteleria. Cal assenyalar que, per a garantir que el programa arribe al nombre més gran de persones possible, solament podran realitzar-se un màxim de dos cursos per persona.

Per a inscriure's en el programa cal accedir al portal a través del següent enllaç: https://sagunto.portalemp.com/ i realitzar la inscripció, que haurà de fer-se en l'apartat ‘Registra't com a alumne’. Una vegada que inscrites totes les persones, després de finalitzar el període d'inscripció, es posaran en contacte amb els i les seleccionades des del centre de formació per a iniciar el procés de matriculació en la plataforma de teleformació.

Recordar que tots els cursos són gratuïts i comptaran amb l'assistència d'un equip de tutorització i dinamització durant tot el curs. En finalitzar-ho, s'atorgarà certificat d'aprofitament. També s'està treballant per a, més endavant, realitzar un altre pla de formació de manera presencial amb l'objectiu d'arribar a un altre sector de població que no puga accedir a este pla formatiu online.

Els interessats/des a rebre més informació sobre este programa formatiu poden contactar amb Promoció Econòmica a través del telèfon 96 265 58 86, o a través del correu electrònic smief@aytosagunto.es.

Pujar