elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La programació de primavera arriba trepitjant fort amb La Fura dels Baus, clàssics del cinema i potents exposicions com ‘Memòria de la Modernitat’

La programació de primavera arriba trepitjant fort amb La Fura dels Baus, clàssics del cinema i potents exposicions com ‘Memòria de la Modernitat’

  La delegació de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt ha posat en marxa la programació trimestral de primavera per als mesos d'abril, maig i juny, que destaca per la qualitat dels nombrosos actes per a tots els públics. Així, els dos nuclis municipals de Sagunt i el Port de Sagunt acolliran a la Casa Municipal de Cultura, Centre Cultural Mario Monreal, Teatre Romà, l'espai al costat de la Nau, Església de Begonya o les sales d'exposicions, entre d’altres, 11 obres teatrals, 14 actuacions musicals, 12 exposicions i la projecció de grans clàssics com La fiera de mi niña de Howard Hawks.

  El regidor de Cultura, José Manuel Tarazona ha assenyalat que esta és una “programació transversal, orientada a totes les edats i circumstàncies socials, des del teatre, la música o la divulgació científica per a estudiants, a la participació de grups de teatre, música o arts plàstiques locals amb clara protecció artística combinada amb artistes consagrats i grups de la talla de La Fura dels Baus, Yllana, Escolania del Misteri d'Elx, Pep Gimeno Botifarra o les obres de l'exposició ‘Memòria de la Modernitat’".

  Un total d'11 obres teatrals es representaran en els pròxims mesos, actuacions tan destacades com Manes de La Fura dels Baus i el teatre escolar Anem al Teatre i les seues obres. Companyies locals com Pez en el Agua, Companyia Hongaresa de Teatre, Acteonica Teatre i Adrián Bellido nominat al premi Max 2019. Sense oblidar Xavi Castillo amb el seu Especials Eleccions o The Primitials de Yllana.

  Quant a les diferents actuacions musicals, seran un total de 14 les que es podran gaudir en els pròxims mesos. Cal destacar la gran qualitat de ‘Sagunt in Excelsis’ amb el concert de l’Escolania del Misteri d’Elx ‘Obres del Misteri d’Elx i altres’, la inclusió de música sacra al Port Sagunt per Setmana Santa com ‘El Messies’ de la Coral Almudàfer, l'actuació de Pep Gimeno Botifarra, el Festival 10 Sentidos Bestias i les actuacions escolars d’Educamúsica com ‘Peer Gynt’. A més dels concerts de les agrupacions locals Societat Musical Lira Saguntina i la Unión Musical Porteña.

  El regidor ha assenyalat que des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament “s’aposta” per la cultura com a “eix vertebrador de la cohesió social i factor essencial per a continuar construint a Sagunt, una societat diversa, activa i crítica, tal com hem fet fins ara com a Capital Cultural Valenciana”. No obstant això, recorda que “en este trimestre, el 25 d'abril, finalitza la nostra capitalitat i donem pas a Altea i Vilafranca com a Capitals Culturals".

  Per la seua banda, i donat el bon acolliment dels cicles de cinema del Centre Cultural Mario Monreal s'ha programat un nou cicle de “Diumenges de cine”, en el qual es projectaran pel·lícules com La fiera de mi niña, M’Esperaràs? o El Golpe.

  Finalment, quant a les exposicions, són 12 les que s'han programat per al trimestre vinent, les quals es distribuïxen entre la Casa Municipal de Cultura, el Centre Cultural Mario Monreal, la Sala Exposicions i el Centre Cívic Antic Sanatori. Els interessats podran contemplar exposicions de pintura i fotografia, entre les quals es troben algunes com ‘Blanc’, de la Tira de Dones; ‘Moviment’ del Grup Fotogràfic ARSE; ‘Doctor Uriel’ de Sento Llobell. Tambè es continuarà amb l'exposició ‘Memòria de la Modernitat’ fuit de l’acord entre la Diputació de València, l'Ajuntament de Sagunt i la Fundació Bancaixa, amb obres destacades com El último día de Sagunto, de Francesc Domingo; Cuento de invierno, d'Isabel Tristán; o Retrato de una dama, d'Agustí Esteve. La mostra inclou, a més, obres de Sorolla, Pinazo i EquipoCrónica.

  “Som una destacada Civitas Amabilis educadora i cultural i més esta setmana que estem implicats en un projecte tan potent com els Ludi Saguntini”, ha destacat el regidor.

  Pujar