elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les Policies Local i Nacional de Sagunt han imposat 61 multes per no acatar les obligacions de l'estat d'alarma

Les Policies Local i Nacional de Sagunt han imposat 61 multes per no acatar les obligacions de l'estat d'alarma
  • Estes infraccions s'han imposat per no complir les restriccions a la mobilitat en l'alarma sanitària del COVID-19

La Policia Local i la Policia Nacional de Sagunt han imposat 61 multes per no acatar les obligacions de l'estat d'alarma sanitària ocasionat pel COVID-19. L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha fet balanç d'esta situació i ha explicat que les infraccions que s'han posat són perquè algunes persones no han complit les restriccions a la circulació i a la mobilitat. Per este motiu, durant la roda de premsa de hui, Moreno ha volgut recordar i sol·licitar a tota la ciutadania màxima responsabilitat, ja que segons ha expressat els comportaments que s'isquen de l'estrictament establit seran sancionats per les autoritats locals i nacionals.

En el municipi s'han posat 61 multes, de les quals 16 ho han sigut per deambular per la via pública sense cap justificació; 5 per passejar amb mascota per la via pública més enllà de les instruccions establides; 19 per la circulació de vehicle sense justificació; 7 per circular dos passatgers també sense cap raó; 8 per reunió d'un conjunt de persones sense adoptar les corresponents mesures de seguretat i 6 a establiments que no han seguit les instruccions de seguretat de les autoritats.

Així mateix, Moreno ha sigut emfàtic sobre algunes recomanacions a la ciutadania en alguns casos com passejar al gos i la circulació de vehicles en companyia d'una segona persona. L'alcalde ha recordat que passejar al gos està permés, però per zones pròximes al domicili, a més a més de posar l'accent en les especificacions de les autoritats i que, per tant, no es pot utilitzar les mascotes com a pretext per a poder passejar per tota la ciutat. També, Moreno ha recordat que anar més d'una persona en el cotxe durant l'estat d'alarma només està justificat en casos especials. Per això, estes actuacions han de ser «molt justificades», a causa de l'interés de reduir l'exposició als altres.

Si bé, davant esta situació l'alcalde ha aprofitat per a fer una crida a la població perquè es comporte de manera responsable, ja que ningú vol que la policia haja d'actuar d'esta forma. Per això, apel·la a la ciutadania perquè entenga la gravetat de la situació i es quede a casa i realitze únicament els desplaçaments imprescindibles.

Pujar