elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Policia Local de Sagunt denuncia a 114 persones per incomplir les normes del COVID-19

La Policia Local de Sagunt denuncia a 114 persones per incomplir les normes del COVID-19
  • Les sancions més comunes arriben per saltar-se la prohibició de fumar a les terrasses, superar l'aforament en les taules o no mantindre les distàncies

MÉS FOTOS
La Policia Local de Sagunt denuncia a 114 persones per incomplir les normes del COVID-19 - (foto 2)

La Policia Local ha imposat 114 denúncies des de principis d'any fins hui, per infringir les mesures derivades de la COVID-19. Per part de totes les unitats, especialment les seccions de seguretat ciutadana, barris, motoristes i la unitat d'atestats i procediments, s'ha prestat especial atenció durant els últims dies al compliment de la normativa anticovid-19, controlant especialment els aforaments establits, la prohibició de fumar en terrasses de locals, el compliment d'horaris i el toc de queda.

S'està fent un esforç important per part de tot el departament per a extremar el control de les zones més compromeses (places, parcs, zones comercials, polígons industrials…) evitant aglomeracions de persones que pogueren ser susceptibles de realitzar conductes que pogueren comprometre l'adequat compliment de les mesures.

De les 114 denúncies, 72 han sigut infraccions lleus a l'obligació de l'ús o ús inadequat de la màscara, la sanció econòmica de la qual pot ascendir fins a 100 euros; 15 per infracció lleu a l'incompliment de les mesures d'higiene i prevenció quan no supose un greu risc de contagi o afecte a menys de 15 persones, la sanció de les quals ascendix des de 60 fins a 600 euros; 1 per no respectar la prohibició d'accés a instal·lacions; 3 per no respectar la distància de seguretat; 5 per no respectar la prohibició de fumar a les terrasses dels bars; 6 per excés de persones en la taula d'un bar i 27 per infracció lleu a l'incompliment de l'ordre general de confinament, la sanció del qual ascendix des de 60 fins a 600 euros.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha assegurat que «la Policia Local de Sagunt està fent una gran faena intentant mantindre la seguretat de totes les persones, i això, en el moment actual, també implica assegurar-nos que s'està seguint rigorosament la normativa COVID. Estes sancions són una mostra que continua havent-hi incompliments i que la Policia continua actuant per a intentar atallar-los, sempre pensant en el bé comú».

També la regidora de Policia Local, Natalia Antonino, ha destacat «l'interés i la implicació inequívoca del departament que dirigisc per a col·laborar amb la major dedicació en el compliment de la normativa, sobretot en estos moments que travessem de major dificultat i donant, com no podia ser d'una altra manera, el millor de nosaltres mateixos per a intentar donar una resposta adequada a este nou repte que ens demanda la societat».

Noves restriccions

Respecte a les noves mesures decretades pel Govern Valencià, que han entrat en vigor recentment, s'està duent a terme una important tasca informativa per part dels agents, especialment a través de la prestació de serveis de barri/proximitat, a fi que arribe al nombre més gran de ciutadans i ciutadanes. Tenint en compte, entre altres aspectes, la falta del cartell informatiu d'aforament màxim permés visible en entrada; informar sobre el tancament de l'activitat habitual de l'hostaleria i restauració permetent únicament el servei a domicili i la recollida en local. És important recordar que cap client pot tindre accés a l'interior del local, així com l'obligació d'impedir que es recullen per finestreta aliments que després siguen consumits a la terrassa de l'establiment. A més, informen de la reducció de l'aparcament de centres comercials al 30% o al 50%, segons corresponga, i informen del tancament a les 18 h de determinats establiments comercials.

Pujar