31 d’octubre de 2020 31/10/20

La plataforma Morvedre a Casa que oferix servicis a domicili de comerços i restaurants del municipi ja està disponible

La plataforma Morvedre a Casa que oferix servicis a domicili de comerços i restaurants del municipi ja està disponible - (foto 1)
  • A través de la plataforma web, els ciutadans podran adquirir béns i servicis de primera necessitat sense haver de desplaçar-se dels seus domicilis

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha anunciat este matí el llançament definitiu de la plataforma Morvedre a Casa. Es tracta d'una plataforma gratuïta d'àmbit comarcal a la qual s'han sumat comerços i restaurants del municipi amb l'objectiu de poder oferir a veïns i veïnes els seus béns i servicis a domicili, sempre que siguen de primera necessitat.

Davant l'ineludible tancament de negocis i locals, i amb l'objectiu de reduir els efectes econòmics de la crisi originada pel COVID-19, s'ha posat en marxa este servici a domicili perquè la gent evite eixir de les seues cases i realitze les seues comandes online. Es pot trobar a través del següent enllaç: www.morvedreacasa.com.

Està iniciativa està promoguda per una entitat privada, en particular per Marta Tomás Pérez, de Morvedre Media, un grup relacionat amb el sector creatiu l'objectiu del qual és fomentar un ecosistema digital i emprenedor a la comarca. En esta línia, la seua intenció ha sigut la d'ajudar, d'una banda, a evitar un problema de desproveïment per a les persones que es troben a casa, però, a més, a aquells negocis que s'han vist forçats a tancar. En este sentit, l'Ajuntament de Sagunt ha decidit sumar-se a esta iniciativa, ja que «la considerem molt positiva per a tots els nostres negocis i per a l'economia de la ciutat», assegura l'alcalde.

En el cas dels ciutadans i ciutadanes, podran accedir a la web i consultar el llistat de comerços adherits a la plataforma. En este llistat trobaran, a més, les dades de contacte particulars de cada comerç per a poder parlar amb ells o bé realitzar les seues comandes online directament des de la web Morvedre a Casa.

En el cas dels negocis, aquells que desitgen unir-se a la xarxa solament han de crear-se un usuari, registrar-se i bolcar tota la informació sobre el seu comerç i sobre els servicis que oferixen per a donar-los a conéixer als ciutadans/es i que estos puguen començar a realitzar els seus encàrrecs. Poden participar tant els comerços que actualment romanguen oberts com els que estan tancats.

Darío Moreno ha insistit que es tracta d'una plataforma destinada a aquells béns i servicis de primera necessitat, únicament, «per això demanem als negocis que la utilitzen de manera responsable, és a dir, aquells locals que no siguen de primera necessitat, lamentablement, no podran fer ús de la plataforma». En este sentit, l'alcalde ha explicat que, tant els gestors de la pàgina, com l'Ajuntament de Sagunt, duran a terme un control dels locals que sumen al llistat per a garantir que es complisca amb això. En el cas dels negocis que tenen una naturalesa mixta, i que compten amb béns de primera necessitat i uns altres que no ho són, sí que podran adherir-se a la iniciativa però únicament oferint els productes o servicis que sí que es consideren de primera necessitat.

Una altra de les característiques de la plataforma és que és d'àmbit comarcal, «això ho vam consultar amb els promotors de la iniciativa i vam voler fer-ho extensiu a tota la comarca, per la qual cosa a partir d'ara tots els alcaldes i alcaldesses de diferents municipis treballarem conjuntament». No obstant això, l'alcalde de Sagunt recorda que cal tractar de minimitzar al màxim els trajectes, per la qual cosa cada usuari haurà de consultar aquells establiments més pròxims a la seua zona.

Finalment, Moreno ha fet una crida a tots els establiments i a la ciutadania perquè participen en esta iniciativa i contribuïsquen així, entre tots, a reactivar l'economia de la ciutat després de veure's paralitzada per l'actual crisi sanitària.

Pujar