15 d’agost de 2020 15/8/20

La plaça Cronista Chabret acull esta nit les tradicionals Olles de Sagunt

  • Sagunt afronta l'última setmana de festes patronals amb activitats per a tots els públics i actes religiosos

Les festes patronals de Sagunt arriben a la recta final, després de molts dies d'intensa activitat en el casc antic de la ciutat.

Hui, dilluns 29 de juliol, a les 8 del matí començaven les tasques de desmuntatge dels cadafals del recinte taurí. Esta vesprada, a partir de les 17.30 hores, al carrer 2 de Maig, començaran les activitats per als més xicotets amb Pinta Cares, així com una espectacular rampa aquàtica que estarà disponible per a tots els públics, oferint fins a 3 models. Des de l'organització recorden que cal portar articles lliscants com a matalassets o flotadors. També a les 17.30 hores tindrà lloc la final de jocs de taula en la plaça Cronista Chabret.

A les 20 hores, la plaça Cronista Chabret serà una vegada més l'escenari de les tradicionals Olles de Sagunt, que es repartiran a partir d'eixa hora. Després del sopar, a partir de les 23.30 hores es procedirà al lliurament de premis dels diversos concursos realitzats durant les festes. I, finalment, l'orquestra Máxima tancarà la jornada del dilluns a les 00.30 hores.

El dimarts 30 de juliol Sagunt celebra la festivitat dels sants patrons Abdó i Senén, patrons de Sagunt des de 1644. Per este motiu totes les activitats estaran dedicades als sants patrons. A les 10.30 hores, a l'església de Santa María tindrà lloc la Missa Major dels Sants de la Pedra, organitzada per la Confraria dels Sants Patrons Abdó i Senén de Sagunt i presidida pel prior d'esta confraria. La música i cants aniran a càrrec del Cor de la Lira Saguntina que interpretarà la Missa d’Angelis.

A les 19.30 hores del dimarts tindrà lloc la Santa Missa, organitzada per la Confraria dels Sants Patrons Abdó i Senén de Sagunt. A continuació, a les 20 hores, la Solemne processó general en honor als Sants Patrons. La processó l'obriran una sèrie de balls tradicionals interpretats pel Grup de Danses de Morvedre. Els seguirà l’Agrupació de Dolçainers Caballer que precediran la processó en honor dels patrons interpretant música religiosa tradicional valenciana. En finalitzar la processó, a l'església de Santa María se subhastaran les cistelles de fruita. A continuació, sorteig entre els confrares presents d'un obsequi que oferirà la Confraria, seguit de l’atorgació, per sorteig, de beques escolars que la Confraria oferix als xicotets de Sagunt que hagen participat en la processó com una mostra més del compromís dels Sants de la Pedra amb Sagunt.

Per últim, a les 23 hores tindrà lloc l'espectacle Musical Cabaret, organitzat per l'Ajuntament de Sagunt. A les 00.30, com a fi de festa, un castell de focs artificials a càrrec de la Pirotecnia Turís en el recinte firal.

Pujar