24 de setembre de 2020 24/9/20

El pianista Sae Yoon Chon oferirà un concert divendres que ve en el Teatre Begonya

El pianista Sae Yoon Chon oferirà un concert divendres que ve en el Teatre Begonya - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El pianista Sae Yoon Chon oferirà un concert divendres que ve en el Teatre Begonya - (foto 2)

  El Teatre Begonya acollirà divendres que ve, 21 de setembre, l'actuació del guanyador del premi Iturbi de Piano 2017, Sae Yoon Chon. Serà a partir de les 20 hores quan el pianista oferisca un recital dins del cicle #Pianobegonya, organitzat pel departament de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt. L'entrada serà gratuïta fins a completar aforament.

  El regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, ha declarat que "divendres tindrem una oportunitat única per a gaudir d'un dels millors intèrprets de piano de l'actualitat, Sae Yoon Chon, premiat en el concurs internacional de piano 'Premi Iturbi' 2017. Esta és una mostra més del suport que estem rebent de les institucions com a Capital Cultural Valenciana, en este cas per part de la Diputació de València".

  És important recordar que el Premi Iturbi té un reconegut prestigi internacional i va arribar a la seua vintena edició en 2017. Té una modalitat de concurs, a més d'una gira amb els finalistes, ambdos bianuals i alternes. El premi Iturbi reunix un jurat internacional que avalua els intèrprets de piano en una sèrie de concerts eliminatoris. El primer premi de piano de la Diputació de València està dotat amb una gran quantitat econòmica i, a més, comporta un enregistrament posterior d'un CD de música amb el guanyador de la final del Iturbi i actuacions de piano per tot el territori valencià l'any posterior al concurs.

  En este sentit, la Diputació de València celebra durant este mes el cicle de recitals que portarà als municipis i a les comarques als guanyadors del certamen. En este cas, Sae Yoon Chon, guanyador del Premi Iturbi 2017, visitarà el municipi de Sagunt.

  Sae Yoon Chon és el primer pianista asiàtic que ha guanyat el primer premi en el Concurs Internacional de Piano de Dublín 2018. A més de guanyar el primer premi general, Sae Yoon va rebre el Premi Mai Hannon per la millor interpretació d'una obra de Liszt. També ha guanyat premis en concursos internacionals com el de Piano José Iturbi, el de Piano de Los Ángeles, el de Seül, Hilton Head, Cooper i Astana Piano Passion.

  Sae Yoon va tocar amb l'orquestra de Cleveland, amb el mestre Jahja Ling, a l'edat de 18 anys. Des de llavors s'ha presentat amb les orquestres RTÉ NSO (Irlanda), la de València (Espanya), de Bucheon (Corea del Sud), del Real Conservatori (Toronto), de Mississauga (Canadà), de'Astana (Kazakhstan) i Hilton Head (EUA). Ha tocat amb els directors Andrew Mogrelia, Tania Miller, Bruno Aprea, Young-min Park, John Morris Russell, Jahja Ling, Erzhan Dautov i Ja Kyung Year. El pianista ha fet recitals d'abast comunitari per a Music Toronto, i també nombrosos recitals privats en l'àrea de Toronto.

  Des que va tocar el piano per primera vegada als cinc anys, Sae Yoon va estudiar amb Hyoung-Joon Chang a Corea. Ara estudia amb John O'Conor i James Anagnoson en l'Escola Glenn Gould del Real Conservatori de Música de Canadà. Sae Yoon va fer el seu debut en la modalitat de recital en la sèrie de recitals prodigi de la Fundació Kumho Asiana.

  Pujar