28 de novembre de 2020 28/11/20

El personal de socorrisme i la Policia de Platges reben els diplomes del curs de socorrista Bandera Blava

El personal de socorrisme i la Policia de Platges reben els diplomes del curs de socorrista Bandera Blava - (foto 1)
  • Els assistents a esta acció formativa, que s'impartix a les platges guardonades, han pogut millorar i actualitzar la seua formació de socorristes

Els socorristes i els Policies Locals de Platges de Sagunt han rebut el diploma que certifica que han assistit i aprovat el curs de socorrista Bandera Blava que s'ha impartit a la platja durant els mesos de juny i juliol. Concretament, esta acció formativa, que s'ha realitzat en dos fases, es desenvolupa a les platges guardonades amb la distinció de bandera blava i està organitzada per la Fundació Universidade da Coruña (FUAC) junt a l'Ajuntament de Sagunt.

Es tracta d'un curs amb una càrrega lectiva de 40 hores a través del qual es pretén millorar, incrementar i actualitzar la formació del personal de platges. Els assistents han obtingut informació sobre els criteris de qualitat de la Bandera Blava, primers auxilis i rescats, protocols d'emergència, i la gestió d'espais naturals i del medi ambient, entre altres qüestions.

Els encarregats d'impartir el curs han sigut José Palacios, doctor en Educació Física, professor en la Universidade da Coruña i coordinador del Grup d'Investigació en Activitats Aquàtiques i Socorrisme; Virginia Yuste, secretària general de l’Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor-Fundación de Educación Ambiental (ADEAC-FEE), i inspectora a Espanya de la Bandera Blava; i Roberto Barcala, doctor en Educació Física, professor en la Universidad de Vigo i coordinador del Grup d'Investigació Rendiment i Motricitat en Salvament i Socorrisme.

Al lliurament de diplomes van assistir l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; el regidor de Platges, Roberto Rovira; i la regidora de Policia Local i Turisme, Natalia Antonino, que van fer lliurament dels diplomes.

L'alcalde ha declarat que esta iniciativa és “una mostra més de l'aposta seriosa que fa este Ajuntament per a tindre un servici de màxima qualitat a les platges. És un curs que, a més, treballa molt la coordinació entre Policia Local i socorristes, i que ha demostrat una vegada més la implicació absoluta del personal de platges per aconseguir un màxim nivell de formació que els permeta donar un servici de qualitat”. A més, Darío Moreno ha explicat que, a causa de la gran demanda que ha tingut el curs i perquè tots els treballadors hi pogueren tindre accés a ell, “hem acabat fent dos jornades, i estem molt contents de com s'ha impartit, de la implicació i del que això suposa perquè, el dia de demà, tinguem els millors professionals treballant a les nostres platges”.

D'altra banda, el regidor de Platges ha declarat que “sens dubte esta és una de les millors inversions que va fer l'anterior Equip de Govern, i és que la inversió en seguretat és una cosa fonamental per al nostre departament i, evidentment, continuarem fent-ho de cara al futur per a continuar actualitzant i millorant la formació de tota la plantilla del personal de Platges”.

Finalment, la regidora de Policia Local i de Turisme ha agraït la implicació de la Policia Local i dels socorristes en esta formació que considera “molt important per a la coordinació de qualsevol emergència que succeïsca i també per a la seguretat de les nostres platges, i per això, ens van triar com a la platja més segura d'Espanya; també és important per a projectar eixa imatge de platja segura de cara al turisme. Per tant, iniciatives com estes seran sempre benvingudes”.

Pujar