6 d’agost de 2020 6/8/20

‘Parla'm de Sefarad’ inicia la formació d'empreses turístiques i guies de Sagunt a favor del patrimoni jueu

‘Parla'm de Sefarad’ inicia la formació d'empreses turístiques i guies de Sagunt a favor del patrimoni jueu - (foto 1)
  • Este projecte pensat i adaptat per a Sagunt està destinat a comprendre la vida jueva durant la història a través de diverses activitats

MÉS FOTOS
‘Parla'm de Sefarad’ inicia la formació d'empreses turístiques i guies de Sagunt a favor del patrimoni jueu - (foto 2)

La delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt i la direcció general de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport han iniciat, des de dilluns passat, 18 de novembre, un programa de formació d'empreses turístiques i guies locals sobre el projecte ‘Parla'm de Sefarad’. És una iniciativa d'àmbit nacional que pretén fomentar el turisme cultural i dona a conéixer la cultura jueva sefardita de manera didàctica. D’esta manera, Sagunt s’ha convertit en la primera ciutat a posar en marxa este projecte.

Este programa naix per a dotar de valor el patrimoni jueu de les diferents localitats espanyoles que mantenen una empremta del seu passat jueu, com és el cas de Sagunt.

Este projecte formatiu per a les empreses turístiques i guies de Sagunt està impartit per la gerent de Difusió i Accions Didàctiques Turisme Cultural, Sara Juchnowicz, que a través d'experiències i activitats té com a objectiu comprendre la vida jueva durant la història; des de l'arribada dels jueus a estes terres, passant per la seua expulsió fins a l'actualitat.

Així doncs, mitjançant una gimcana pel centre històric de Sagunt, es reviuran els difícils moments de finals del segle XV i les setmanes posteriors a la promulgació, per part dels Reis Catòlics, de l'edicte d'expulsió de tots els jueus dels regnes de Castella i d'Aragó l'any 1492.

Pujar