elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les obres del nou pavelló del SUNVP VI avancen a bon ritme

Les obres del nou pavelló del SUNVP VI avancen a bon ritme
  • La inversió ascendix a 3.931.226 € finançats entre la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Sagunt. El pavelló tindrà una capacitat per a 2.728 persones

MÉS FOTOS
Les obres del nou pavelló del SUNVP VI avancen a bon ritme - (foto 2)

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i el regidor d'Esports, Javier Timón, junt a altres membres de la Corporació Municipal, han visitat este matí el pavelló del SUNVP VI, per a comprovar de primera mà com avancen les obres. El nou pavelló serà un espai poliesportiu amb ús preferent per a l'handbol, però on es podrà practicar també el bàsquet i el futbol sala en una única pista central.

Moreno ha destacat que «continuem desembossant projectes que portaven des de fa anys bloquejats, en este cas parlem del pavelló municipal, un projecte que data del 2010 i que en esta legislatura, malgrat les inclemències meteorològiques i la situació pandèmica, hem aconseguit tirar avant».

El pavelló tindrà una capacitat per a 2.728 persones: 2.156 places fixes; 28 per a persones amb mobilitat reduïda; i altres 544 places en graderies telescòpiques. Al costat de la pista, estaran els vestidors, sales d’escalfament i la zona de càrrega i descàrrega. A més, també disposarà de zona per a administració, sala de premsa, sala d'autoritats i banys.

A més, l'alcalde de Sagunt ha assenyalat que «es convertirà en un pavelló municipal de referència i que jo crec que, tant els equips de la ciutat com la pròpia ciutadania portaven anys esperant. Les obres avancen a molt bon ritme i tenim molt bones sensacions, esperem que 2022 siga per fi l'any d'inauguració d'este pavelló».

L'edifici estarà elevat respecte a la cota de carrer i s'hi accedirà mitjançant escales i rampes. Tindrà un accés principal per al públic amb una entrada principal en la façana oest i quatre accessos més a les cantonades per a facilitar l'evacuació. A l'interior, un anell de circulació permetrà l'accés a les graderies. També hi haurà un ascensor adaptat per a garantir l'accés.

La inversió ascendix a 3.931.226 € finançats entre la Generalitat Valenciana, a través del Pla d'Inversions Productives (PIP), que aportarà 2.125.494 €, i l'Ajuntament de Sagunt, amb 1.805.732 €.

Este projecte del pavelló, situat en l'encreuament dels carrers Serra d’Irta i Serra de Javalambre al Port de Sagunt, ha presentat diversos problemes que han impedit la seua finalització i que es remunten a abril de 2011, quan la Junta de Govern Local va adjudicar a una primera empresa el contracte de l'obra, però més tard l'empresa va parar l'obra i es va suspendre el contracte. Després de diverses vicissituds, finalment la Junta de Govern Local va adjudicar el contracte a l'octubre de 2020 a l'empresa Víctor Tormo SL per un import de 3.541.442 € (IVA inclòs). A més, al juliol de 2021, també va aprovar una modificació d'este contracte per 389.783 € (IVA inclòs), amb el que la inversió total aconseguirà els 3.931.226 €. Esta modificació del contracte està motivada per la incorporació d'unes variacions sorgides durant l'execució de les obres i que afecten a reparacions per garantir la seguretat estructural, un canvi en el sistema d'il·luminació per a obtindre major estalvi energètic, etc.

Pujar