elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

71 obres originals es disputen enguany els XXIV Premis Literaris Ciutat de Sagunt

71 obres originals es disputen enguany els XXIV Premis Literaris Ciutat de Sagunt
  • Un certamen en que s’han presentat 17 obres de teatre, 18 de narrativa, i 36 de poesia

Els Premis Literaris Ciutat de Sagunt, organitzats pel Gabinet de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Sagunt, han arribat enguany a la XXIV edició, una fita cultural dins l’agenda de la ciutat que cal destacar.

De les 71 obres rebudes de tota l’àrea lingüística, optaven al XVIII Certamen de Teatre «Pepe Alba» un total de 17 obres; per al XXIII Certamen de Narrativa s’han presentat 18 originals, i en el XXIV Certamen «Jaume Bru i Vidal» de poesia competien 36 obres, el més veterà i el que inicià la convocatòria amb la creació del Gabinet l’any 1997.

Els diversos jurats especialistes en cada gènere es van reunir al mes de setembre per emetre’n el veredicte. Els noms de les persones guanyadores d’esta edició (que ja han estat avisades) es coneixeran la vesprada del 29 d’octubre en el transcurs d’un acte cultural i de lliurament dels guardons que tindrà lloc al centre cultural Mario Monreal, a les 19.30 h.

El premi de narrativa serà recompensat amb 6.000 euros i la publicació de la novel·la, i els de poesia i teatre rebran 3.000 euros cadascun i es publicaran les obres seleccionades. Els jurats d’enguany han estat integrats per Manel Joan i Arinyó, Raquel Ricart i Josep Usó (narrativa); Lola López, Mariola Ponce i Manuel Molins (teatre), i Manuel Bellver, Begonya Mezquita i Josep Porcar (poesia).

La regidora del Gabinet de Promoció del Valencià, Maria Josep Soriano, ha comentat que «ens sentim molt orgullosos del fet que, any rere any, la convocatòria dels Premis Literaris Ciutat de Sagunt siga una fita important en el món de les lletres valencianes i en valencià. La qualitat i la quantitat d’obres presentades ens fa suposar unes magnífiques persones guanyadores i ens fa tindre molta esperança en la creació literària en valencià, que segueix ben viva. Vos esperem a tots el proper 29 d’octubre en el lliurament dels premis».

Pujar