4 d’agost de 2020 4/8/20

Noves mesures per a fomentar en 2020 el Turisme, ajudar a PIMES i autònoms i millorar la comunicació amb la ciutadania

Noves mesures per a fomentar en 2020 el Turisme, ajudar a PIMES i autònoms i millorar la comunicació amb la ciutadania - (foto 1)
  • L'alcalde també ha presentat la Campanya de Sensibilització “Hui, més que mai, eres la veu de la teua veïna”

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha comunicat que ahir va tindre lloc el Consell Assessor de Comerç de Sagunt a través del que es va reunir via telemàtica la regidora de Comerç i Mercats amb els diferents representants dels comerços per a conéixer la seua situació i abordar plans d'ajuda al comerç local. Així ho ha explicat l'alcalde en la roda de premsa celebrada este matí en el consistori i retransmesa en directe pel canal de Youtube del Gabinet de Comunicació de l'Ajuntament de Sagunt en la qual, a més, ha parlat d'altres assumptes relacionats amb l'actual estat d'alarma.

Tal com ha explicat Moreno, «per part del Govern Municipal volem contactar amb tots els agents socials per a conéixer la seua situació, i és el que hem fet amb els comerços, un dels col·lectius que s'han vist més perjudicats per esta crisi». En este sentit, s'ha decidit convocar el Consell Assessor de Comerç totes les setmanes per a actualitzar les mesures preses per l'Equip de Govern i escoltar les reivindicacions dels comerciants. Concretament, en la reunió d'ahir es van abordar diferents accions de conscienciació per a fomentar les compres en el comerç local, mesures de dinamització del comerç, així com mesures de seguretat en tots els comerços una vegada es produïsca la desescalada d’este sector. «És molt important que es genere confiança de la ciutadania cap als comerços, és un sector molt important per a nosaltres i una de les nostres prioritats és que puga tornar a poc a poc a una situació de normalitat», assegura l'alcalde.

Pla d'Ajudes directes a Pimes i autònoms de la ciutat

Altra de les qüestions abordades en la roda de premsa és el Pla d'Ajudes directes a Pimes i autònoms de la ciutat. Una de les clàusules per a beneficiar-se de les subvencions, i que ve imposada per la llei que regula les subvencions, indica que les pimes i els autònoms no han de tindre cap mena de deute amb l'administració local, tal com ha explicat l'alcalde. En este sentit, aquelles empreses que detecten que sí que tenen pagaments pendents amb l'ajuntament, han de posar-se en contacte amb el departament de Gestió Tributària per a poder gestionar els seus deutes. «Volem donar totes les facilitats perquè la ciutadania puga optar a la subvenció i mitigar la restricció a aquells que tinguen deutes pendents, per això des de Recaptació s'estudiarà cada cas per a considerar un pla que els permeta fraccionar els seus pagaments i que eixe deute deixe de computar a l'efecte del possible accés a la subvenció», aclarix Darío Moreno.

Tots els interessats a accedir a esta ajuda hauran de sol·licitar un certificat que acredite que estan al corrent de pagaments o bé contactar amb el departament de Gestió Tributària a través del telèfon 96 265 58 58 (extensions 6426 i 6432).

El Pla de Dinamització i Governança Turística del Camp de Morvedre comptarà amb 150 000 euros en 2020

D'altra banda, l'alcalde ha anunciat que la Junta de Govern Local ha aprovat un conveni de col·laboració per al Pla de Dinamització i Governança Turística del Camp de Morvedre, amb un import de 150 000 euros per a tota la comarca. Este pla està destinat a la innovació, modernització i foment dels productes turístics valencians des de la perspectiva de l'oferta, atenent fonamentalment criteris de millora de la competitivitat, sostenibilitat i reequilibri soci territorial. Segons l'alcalde, «el turisme és un motor fonamental de la nostra economia, concretament el Camp de Morvedre té un gran potencial turístic, i per això volem donar resposta a la situació actual en la qual es troba el sector, i que malgrat això, el turisme puga resistir i continuar sent un dels nostres pilars fonamentals».

Un altre dels aspectes que s'han tractat a la roda de premsa és la posada en marxa d'un innovador Assistent Virtual basat en Intel·ligència Artificial per a millorar els canals d'informació a la ciutadania. Des del SAIC ja s'han atés a més de 2 000 persones i es continua apostant per millorar el sistema d'atenció ciutadana. Per això, des del Servei Municipal d'Informàtica i Comunicacions (SMIC), sorgix Karina, la nova empleada digital de l'Ajuntament de Sagunt la missió del qual és millorar i ampliar les formes en què la ciutadania pot accedir a tota la informació municipal. És capaç de respondre moltes preguntes relacionades amb les diverses temàtiques municipals, des de temes sobre igualtat fins a tramitació electrònica.

Campanya de Sensibilització “Hui, més que mai, eres la veu de la teua veïna”

Respecte a l'Àrea d'Igualtat, s'ha llançat la campanya de sensibilització ‘Hui, més que mai, eres la veu de la teua veïna’, per a ajudar a previndre situacions de violència de gènere. A través d'esta campanya es pretén implicar a tota la ciutadania en este problema que és una responsabilitat conjunta i que, en este moment de confinament, es fa més necessari lluitar contra la violència de gènere, tal com ha explicat Darío Moreno, també delegat d'Igualtat. Per això, se sol·licita la col·laboració ciutadana i si qualsevol veí o veïna veu, escolta o té alguna sospita que s'està produint una situació de violència de gènere, és important que telefone al 016, al 112, a Policia Local 96 265 58 84 o a l'Àrea d'Igualtat 96 265 58 89 (WhatsApp 607 248 363).

Quant als continguts online que oferix l'Ajuntament, amb motiu del Dia del Llibre, el departament d'Arxius i Biblioteques ha ampliat el contingut de la seua plataforma digital incrementant la quantitat d’e-books o llibres online disponibles. Per a consultar els recursos disponibles cal accedir a la pàgina web http://biblioteca.aytosagunto.es/opac/# o bé als seus perfils de xarxes socials @bibliotequessagunt.

Per part de l’Escola Municipal de Teatre presenten ‘Màster Xef’, una activitat per a tota la família que combina l'art i la cuina i que està tenint una molt bon acolliment. S'anima a tothom a interpretar el paper de gran xef i a gravar-se entre fogons preparant i adornant un plat. Tota la informació es pot trobar en les seues xarxes socials @emtsagunt (Escola Municipal Teatre Sagunt).

Finalment, des de la Universitat Politècnica de València, per mitjà del Servei de Promoció i Normalització Lingüística, s'ha creat en la pàgina web www.upv.es/bondia, un espai denominat ‘Aprèn valencià des de casa’. Esta pàgina disposa de recursos per a aprendre o millorar el valencià. Gràcies a este material és possible preparar-se les proves de la Comissió Interuniversitària d’Estandardització d’Acreditacions de Coneixements de Valencià de les universitats valencianes (CIEACOVA) o de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV), malgrat que per la situació actual les proves han quedat ajornades.

L'alcalde de Sagunt ha conclòs la roda de premsa anunciant que el dimecres 22 d'abril i el dijous 23 es van interposar 9 i 16 denúncies, respectivament, per comportaments irresponsables. «Estem veient un repunt de denúncies i això ens preocupa, es repetix el fet d'estar en la via pública sense justificació però, a més, hi ha gent que practica esport a l'aire lliure sense estar permés o passegen al gos de dos en dos. És cert que la situació general ha millorat, però estem encara lluny de tornar a la normalitat, així que és imprescindible continuar fent cas a les autoritats sanitàries per a poder tornar abans a les nostres vides» ha destacat Moreno.

Per la seua part, el regidor de l'Equip de Govern, Quico Fernández, ha llançat un missatge positiu a la ciutadania i ha parlat d'una situació de recuperació que dóna marge a l'optimisme; «som una ciutat que està complint amb les mesures i s'està veient una evolució positiva, però hem de continuar en esta línia de solidaritat i cooperació entre tots. No cal relaxar-se i hem de continuar atenent totes les mesures de les autoritats per a continuar parlant d'una situació de recuperació». Així mateix, Fernández ha assegurat que el pla d'ajuda per a pimes i autònoms serà una realitat en les pròximes setmanes, que s'està dotant a Serveis Socials d'una ajuda extra i, a més, ha assegurat que ja s'està treballant en un pla d'ocupació que compte amb un pressupost ambiciós i que puga pal·liar la situació de molta gent, en la mesura que siga possible. Finalment, ha expressat la postura de suport i diàleg de l'Ajuntament per a tractar d'eixir «d'esta situació que afecta a tots i que ens preocupa especialment per les grans empreses de la nostra ciutat; esperem que es trobe un punt de trobada i flexibilitat que permeta la continuïtat d'empreses i de les seues plantilles en les millors condicions».

Per a concloure, el regidor de l'Equip de Govern, Guillermo Sampedro, ha incidit en l'apuntat per Moreno i Fernández i ha destacat la labor dels i les funcionàries de l'Ajuntament que estan teletreballant. «L'Ajuntament no sols és que no ha parat, sinó que està funcionant a bon ritme i fent esforços molt importants que estan, fins i tot, per damunt de les seues possibilitats i competències. S'està treballant no sols en les qüestions del dia a dia, sinó que els departaments també estan proposant noves iniciatives donades per l'actual crisi, i el balanç està sent molt positiu», assegura Sampedro, qui també ha expressat que el principal objectiu d'esta lluita és eixir de la crisi de la manera més solidària i social possible sense que ningú quede arrere.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar