elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La nova campanya Alcalde de Barri visitarà diferents veïnats del municipi per a conéixer la seua situació

La nova campanya Alcalde de Barri visitarà diferents veïnats del municipi per a conéixer la seua situació
  • Es tracta d'una proposta participativa en la qual l'alcalde es desplaçarà a cada barri per a conéixer els problemes i buscar solucions

MÉS FOTOS
La nova campanya Alcalde de Barri visitarà diferents veïnats del municipi per a conéixer la seua situació - (foto 2)
La nova campanya Alcalde de Barri visitarà diferents veïnats del municipi per a conéixer la seua situació - (foto 3)

Este matí s'ha presentat en el saló de plens de l'Ajuntament de Sagunt la nova campanya Alcalde de Barri, impulsada pel departament de Participació Ciutadana i Alcaldia. Es tracta d'un projecte en què l'alcalde, tindrà trobades en públic amb associacions ciutadanes i entitats, així com amb la ciutadania interessada desplaçant-se a cada barri per a conéixer millor els seus problemes i buscar solucions.

En paraules de l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno: «Este és un projecte per a intentar acostar l'administració a la ciutadania. Al llarg d'estos dos anys de legislatura, hem fet un esforç perquè els nostres projectes foren participatius, i a més hem mantingut les tradicions que ja existien en este ajuntament de participació per part de la ciutadania». Al que ha puntualitzat: «Però enteníem que cal anar un pas més enllà; quan organitzem visites o anem pel carrer moltes vegades alguna veïna o veí comenta ‘com m'alegre de veure't pel meu barri’ perquè és positiu que l'alcalde estiga a peu de carrer veient els problemes reals que la ciutadania té».

La campanya començarà a partir del pròxim 14 de setembre en el barri “Els Rius”, i seguirà amb els barris “Raval”, “Malvarrosa” i “La Marina”. La resta de les cites continuaran cada dimarts, fins al 25 de juny coincidint amb el curs escolar, si bé adaptant-se les dates i els horaris conforme vagen avançant les setmanes. D'esta manera s'aniran visitant tots els barris tant del nucli de Sagunt com del nucli de Port de Sagunt i Almardà.

Així mateix, esta activitat es desenvoluparà en dues modalitats diferents depenent de l'assistència; o bé en una taula de forma més pròxima, o si es dona el cas d'un públic nombrós en un faristol amb un micròfon obert. Es tracta d'un format flexible que compta amb un pressupost de 1.500 euros per a col·locar una carpa amb cadires i taules, rollups, photocall, etc.

Per part seua, la regidora de Participació Ciutadana, Ana María Quesada, ha explicat: «Des de l'inici de legislatura, l'alcalde ha volgut sempre que estiguem prop de la ciutadania. Les visites concretes rebudes per l'Alcalde en el seu despatx, una a una, han sigut entorn de 665 persones, a més de l'atenció en xarxes socials i per tots els canals de comunicació. I és arran d'això que pensem a acostar-nos, que en lloc que la ciutadania haja de vindre a veure a l'alcalde, acostar l'alcalde a la ciutadania».

Finalment, Moreno ha expressat la seua voluntat que «si esta primera experiència funciona bé, que puguem implementar-ho a anys pròxims i que això es convertisca en una nova tradició més». També, ha acabat la seua intervenció animant a la gent a participar ja que d'esta manera «s’enfortix la qualitat democràtica de la nostra ciutat».

 

Pujar