elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Ple Municipal de Sagunt acorda instar a la Generalitat perquè dote d'educadors els centres educatius del municipi

El Ple Municipal de Sagunt acorda instar a la Generalitat perquè dote d'educadors els centres educatius del municipi
  • Així com sol·licitar una integració i inclusió real, en tots els centres del municipi, dotant de tots els recursos materials necessaris per a una educació igualitària entre tot l’alumnat

El Ple Municipal ha aprovat per unanimitat la moció presentada per PSOE i defensada pel seu portaveu Javier Raro, sobre la dotació d'educadores i educadors necessaris per als centres educatius del municipi.

En este sentit, la Corporació ha acordat traslladar a la Conselleria de Justícia, Interior i Administració pública i a la Conselleria Educació, Cultura i Esport la «gran preocupació» de la comunitat educativa del municipi i «la problemàtica que suposa» per al funcionament dels centres escolars la falta d'educadors i educadores, tal com apunta la moció.

A més, s'ha aprovat instar la Conselleria de Justícia, Interior i Administració pública i a la Conselleria Educació, Cultura i Esport, la contractació i assignació dels educadors i educadores necessaris per al bon funcionament dels centres educatius de la ciutat, així com sol·licitar una integració i inclusió real, en tots els centres del municipi, dotant de tots els recursos materials necessaris per a una educació igualitària entre tots els alumnes i alumnes.

Tal com s'explica en el text argumentatiu que recull la moció, l'educació en centres escolars del municipi ha anat canviant cap a la integració i inclusió real de tots els alumnes i les alumnes sense distinció de cap mena, «posant en relleu i en valor l'educació pública i de qualitat». És per això que «hem de continuar apostant i reforçant» els serveis educatius en matèria d'inclusió i dotar dels suficients recursos materials i humans, «apostant de manera ferma i decidida, perquè l'educació siga un dret per a tots i totes per igual».

En este sentit, la moció assenyala que és «necessari» que es dote dels recursos «imprescindibles» a la comunitat educativa de Sagunt, i en este cas concret dels educadors i educadores dels diferents CEIP i CEE que falten per cobrir a la ciutat. «Està reivindicació és de màxima i prioritària importància, en parlar d'alumnes amb unes necessitats específiques per a poder desenvolupar en igualtat de condicions als seus companys i companyes, les labors en matèria educativa».

Així mateix, «considerem que és vital que es cobrisquen totes les places d'educadors i educadores de la ciutat, perquè la seua falta està perjudicant el normal funcionament dels centres educatius. Els claustres es veuen obligats a modificar els seus horaris i competència», destaca la part argumentativa de la moció.

Pujar