30 de setembre de 2020 30/9/20

Mara Aranda presentarà el seu nou disc ‘Sefarad en el corazón de Turquía’

Mara Aranda presentarà el seu nou disc ‘Sefarad en el corazón de Turquía’ - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Mara Aranda presentarà el seu nou disc ‘Sefarad en el corazón de Turquía’ - (foto 2)

  Mara Aranda presentarà el seu nou disc Sefarad en el corazón de Turquía al Centre Cultural Mario Monreal el pròxim 12 de gener. L'àlbum, que conté 12 cançons, està dedicat a la música sefardita turca amb moltes influències de la cultura mediterrània.

  El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sagunt, José Manuel Tarazona, ens convida a assistir al concert de Mara Aranda, a la qual ha qualificat com "una artista molt compromesa amb la nostra música d'arrel que ha format part també de la nostra història, la història del nostre poble, com és la música sefardita".

  Mara Aranda és una de les intèrprets valencianes amb més projecció internacional. Quasi tres dècades durant les quals ha investigat i cantat músiques turques, gregues, occitanes i músiques antigues, medievals i serfadites, que han deixat com a resultat quasi una vintena de discos propis d'excel·lent factura; mereixedors de premis i reconeixement per part del públic i també de mitjans especialitzats.

  Cal destacar que en el disc es dóna especial èmfasi als romanços. Estos ens parlen de personatges èpics, històrics o llegendaris lligats al passat medieval de la Península, a més, per primera vegada, es recuperen els romanços associats amb València i la Corona d'Aragó a la qual pertanyia en l'època medieval. Esta entrega és la segona d'una sèrie titulada Diàspora composta per cinc discs dedicats a la tradició judeo-espanyola del Marroc, Turquia, Grècia, Bulgària i l'antiga Iugoslàvia. I apareix ara després de quatre discs dedicats íntegrament al repertori sefardita: Música i cants sefardites d'Orient i Occident (2006), Sephardic Legacy (2013), La música encerrada (2014), juntament amb Capella de Ministrers, dirigida per Carles Magraner, i Sefarad en el corazón de Marruecos (2017), el qual ha obtingut la distinció de "Millor disc europeu" de l'any i ha quedat en la novena posició de tota la producció discogràfica mundial del mateix any segons la Transglobal World Music Charts.

  Pujar